A londoni rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy csütörtökön 17 óra után rablási kísérlethez riasztották őket. A rendőrségi szóvivő elmondta: motoros rablók késsel fenyegetőztek és akartak kirabolni egy sofőrt, kísérletük azonban sikertelenül végződött. Az eset után a sofőr és társa egy étterembe ment, ahol vallomást tett a helyszínre érkező rendőröknek. Letartóztatás, előállítás nem történt az ügyben, melyben megkezdődött a vizsgálat.

A brit lapok az étterem biztonsági kamerájának felvétele alapján – ami kikerült a világhálóra – arról számoltak be, hogy a két sértett az Arsenal két német állampolgárságú játékosa, a 30 éves, török származású Mesut Özil, valamint a 26 éves, bosnyák válogatott Sead Kolasinac volt.

A fekete Mercedest Özil vezette, míg a felvételeken az látszik, ahogy Kolasinac az autó mellett elkergeti az egyik, fején bukósisakot viselő, késsel hadonászó támadót. A lapok arról számoltak be, hogy az autó egy török étteremnél állt, amelynek alkalmazottai a játékosok segítségére siettek. (az MTI híre alapján)