A Swansea City vezetőedzője, Francesco Guidolin attól tart, hogy menesztik, amennyiben csapata kikap a Liverpooltól az angol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

“Talán. Lehet. Megtörténhet” – válaszolta újságírói kérdésre a tréner a walesi csapat sajtótájékoztatóján. A Swansea győzelemmel kezdte az új idényt, de szereplését négy vereséggel és egy döntetlennel folytatta, így a hetedik fordulót megelőzően a tabella 17. helyén áll.

A januárban kinevezett olasz szakvezető elárulta, a közelmúltban tárgyalt Huw Jenkins klubelnökkel. “A múlt héten beszéltem vele, de pillanatnyilag az a legfontosabb számomra, hogy nyugodtan dolgozhassak a játékosaimmal és felkészüljünk a következő mérkőzésünkre. Csak erre összpontosítunk” – közölte.

Hozzátette: tisztában van vele, hogy a helyezésük miatt rendkívül fontos számukra a jó eredmény a Liverpoollal szemben. “Ha jól játszunk, a győzelem is jönni fog. Biztos vagyok benne, hogy sikerül, mert ez egy jó csapat, jó játékosokkal” – mondta a 60 éves vezetőedző.

A brit sportsajtó értesülései szerint a Manchester United korábbi másodedzője, Ryan Giggs, valamint az Egyesült Államok korábbi szövetségi kapitánya, Bob Bradley is jelölt Francesco Guidolin posztjára.

“Ez nem az én dolgom. Az elnök őszinte és közvetlen velem, de soha nem beszélt ilyesmiről. Dolgoznom kell, és jó eredményeket produkálnom, mert ez a futball” – reagált a híresztelésekre a jelenlegi tréner. (MTI)