Hegyi Krisztián másodszor volt kezdő a Premier League-ben szereplő West Ham United U23-as, azaz második csapatában, és a mindössze 17 éves magyar kapus meg is hálálta a bizalmat a Brighton elleni Premier League International Cup-csoportmeccsen.

A fiatal hálóőrnek már az első percben, Gwargis szólójánál és lövésénél komoly védést kellett bemutatnia, de a folytatásban is több bravúrt bemutatott a magyar légiós. A 10. percben újra Gwargis gólba tartó kísérletét kellett hárítania, ezúttal lábbal, majd a 20. minutumban Jordan Davies nagyszerű szabadrúgását ütötte ki a léc alól bravúrral.

A Brighton a helyzetek alapján megérdemelt, a 25. percben esett vezető góljánál már Hegyis tehetetlen volt, bár kis híján Radulovic erős lövését is elcsípte a hálóőr. Aki a 31. percben tett arról, hogy ne legyen 2-0 az állás:

csapatának klubhonlapja szerint az U17-es világbajnokságon is járt kapus “briliáns” dupla védéssel őrizte meg kapuját, előbb Radulovic közeli lövését, majd az ismétlést is óriási bravúrral szedte ki.

Két perccel később aztán egyenlített a West Ham, így 0-2 helyett 1-1-gyel fordultak a csapatok. És a szünet után egy újabb Hegyi-védés alapozta meg csapata későbbi fordítását is, Radulovic újabb veszélyes kísérletét hárítva. “Hegyinek nagyszerű estéje volt mindössze második U23-as meccsén” – írja a whufc.com.

A londoni gárda végül egy 68. és egy 77. percben esett góllal fordított és győzött 3-1-re idegenben, a sikerben pedig nagy szerepe volt a Kalapácsosok mindössze 17 éves magyar kapusának. Aki a 89. percben is bemutatott egy óriási védést, ezúttal Gwargis kapáslövését hatástalanítva gyors vetődésével.