Balogh Norbert szeptember közepén szerződött Angliába, a másodosztályban szereplő Hull City-hez, miután csődbe ment klubjával, az olasz Palermóval szerződést bontott. Már akkor tudni lehetett, hogy nincs tökéletes erőállapotban a 23 éves magyar válogatott támadó, aki azóta is vár arra, hogy az első csapatban tétmérkőzésen is bemutatkozhasson.

Balogh az U23-as gárdában játszott már mérkőzéseket, második angliai találkozóján győztes gólt is szerzett, de a felnőttek között egyelőre csak a kispadig jutott (a Cardiff City és a Huddersfield Town elleni bajnokin).

A hétvégén a Hull a QPR ellen játszik majd a Championshipben, és a találkozót megelőzően felmerült a kérdés a helyi sajtóban, hogy Balogh ezúttal debütálhat-e már csapatában?

Egyértelmű, hogy közel áll ahhoz, hogy bemutatkozhasson, a múlt héthez képest is sokat nyert sebességben, ahhoz képest pedig különösen, ahogyan ide érkezett. Úgyhogy közelít a megfelelő állapothoz, de egyelőre ketten is előtte állnak a sorban. Igaz, hogy ők sem szereztek túl sok gólt eddig, de Tom Eaves és Josh Magennis is jól teljesített eddig a posztján. Emiatt lesz még ideje Norbertnek elérnie azt a szintet, amelyet mi szeretnénk – mondta a másodosztályú tabellán a 16. helyen álló Hull menedzsere, Grant McCann.

A júniusban kinevezett északír tréner arról is szót ejtett, hogyan halad Balogh beilleszkedése Kelet-Angliában.

Az új autója már megvan, hamarosan meglesz az új háza is. A barátnője is ideköltözött már, úgyhogy kezd berendezkedni nálunk.

Soha nem könnyű az ilyesmi, nálunk pedig egyébként is nagy volt a mozgás, sok új játékos érkezett – mondta a 39 éves szakvezető a hulldailymail.co.uk cikke szerint.

Balogh legutóbb 2019. május 18-án, még a ciprusi APOEL-ben játszott tétmeccsen, az AEL elleni 4-0-ra megnyert bajnokin gólt is szerzett.

Balogh májusi gólja 2:53-tól: