Mint ismert, hétfőn vált hivatalossá, hogy a MOL Fehérvár FC szerződést bontott Marko Nikolic vezetőedzővel, helyét pedig a korábban a Vidit bajnoki címig vezető katalán tréner, Joan Carrillo vette át.

A mozzartsport.com a keddi esti cikkében már arról írt, hogy nagy valószínűség szerint nem lesz sokáig munkanélküli a fehérváriakat az előző szezonban az Európa Liga-csoportkörig vezető szerb tréner,

akinek az AEK Athén sportigazgatója, a szintén szerb Ilija Ivic tett ajánlatot.

A lap megjegyzi, nem ez az első alkalom, hogy a görög klub Nikolicot szeretné vezetőedzőnek, hiszen már a nyáron is felvették vele a kapcsolatot, ám akkor nem sikerült megszerezni őt. A szerb szakembernek nem lehetnek kellemes emlékei az AEK-ről, hiszen 2018 augusztusában éppen az athéniak búcsúztatták a Vidit 3-2-es összesítéssel a Bajnokok Ligája-playoffkörében.

Az AEK Miguel Cardosóval kezdte a mostani idényt, ám mindössze négy mérkőzés elteltével kirúgták a portugál trénert, miután nem sikerült bejutni az EL-csoportkörbe és a bajnokság első fordulójában is egy hazai vereséggel nyitott. Az athéniakat azóta Nikolaosz Kosztenoglu vezeti, akinek nem ismeretlen a “tűzoltó” szerep, hiszen már harmadjára ült le az AEK kispadjára.

A lap megjegyzi, a sportigazgatónak nem csupán Nikolic az egyetlen jelöltje,

Törökországból is van egy kiszemelt, ám a másik trénert egyelőre nem nevezték meg.

Az AEK tizenegy fordulót követően a harmadik helyen áll a görög élvonalban, lemaradása azonban már most kilenc pont az Olympiakosz és a PAOK mögött.