A szlovák válogatottat 2013 óta a múlt vasárnapig irányító Ján Kozák a mai napon rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, hogy tisztázza távozásának okait, illetve hogy miért nem várta meg döntésével a Svédország elleni barátságos mérkőzést.

– A Csehország elleni vereség után egész éjjel nem aludtam, a találkozót kétszer is megnéztem. Ekkora arra lettem figyelmes, hogy a játékosok az éjszaka közepén érkeztek kintről. Ez nagyon fájt, nagy pofont kaptam. Azt akartam, hogy ezek a játékosok beismerjék tettüket. Másnap az edzés 10 órakor zajlott, ezért 9 órakor az esetet lemondtam a kapitánynak Martin Škrtelnek és helyettesének, Marek Hamšíknak, mindketten meg voltak lepődve. Kipróbáltam, hogy a hét játékos beismeri-e amit tett.

A mérkőzés értékelése után elmondtam, hogy heten éjszakáztak: Dúbravka, Weiss, Lobotka, Škriniar, Gyömbér, Šulla és Šatka.

Dúbravka azt felelte, hogy Newcastle-ben nehéz időszaka van és ki akart kapcsolni, Weiss pedig nem tudott mit mondani. Lobotka elmondta hogy Vigóban sűrű programja van és nem volt ideje kikapcsolni. Ez érdekes, mert szombat-szombat ritmusban játszanak. Škriniar is hasonlóan vélekedett, de benne nagyot csalódtam, mert átlagon felüli kapcsolatunk volt. Šatka pedig azt mondta, hogy csak a barátaival ment ki. Ez a hét játékos éjszakázott, mit tehettem volna?

Az ex-kapitány ekkor érkezett válaszút elé a sportolunk.sk cikke szerint.

Három lehetőségem volt. Az egyik, hogy ezt nem veszem észre és hallgatok, de ez nem az én stílusom. A második, hogy kirakom őket a csapatból, de közülük négyen komoly játékerőt képviselnek. Maradt tehát a harmadik lehetőség, hogy távozom. Így autóba ültem és távoztam. Nem tudtam volna ezekkel a játékosokkal Svédországba utazni.

A hét érintett között Gyömbér Norbert mellett Lubomir Šatka is rendelkezik magyar kötődéssel: a jelenleg a DAC-ot erősítő hátvéd nyáron kis híján az akkor már biztos európai kupaszereplő MOL Vidi FC-hez szerződött.

A Vidi kiszemeltje: “Maradok! Nem tudom, a magyar bajnokság nagy előrelépés lenne-e”