Mint ahogy arról beszámoltunk, a Hajduk Split ultrái az elveszített derbit kérték számon a klub játékosain hétfőn, amikor rátámadtak a labdarúgókra, Futács Márkót fejbe is rúgták az incidens során. A magyar válogatott támadónak feldagadt a szeme, de komolyabb baja szerencsére nem történt.

Édesapja, Futács Károly a Vecernji nevű portálnak adott interjút az esettel kapcsolatban. A horvát újság megjegyzi, hogy Futács januárban hosszabbított szerződést 2019-ig a klubbal, a horvátok szerint állítólag 220 ezer eurót keres évente. A beszélgetés során az is kiderült, hogy Futács Károly az ominózus eset előtt mindössze egy órával távozott Splitből.

– Először a magyar médiából értesültem a támadásról, majd nem sokkal később Márkó is felhívott, és elmesélte mi is történt valójában. Azt mondta, hogy mielőtt a huligánok megtámadták őket, Saidnak (Futács csapattársának – a szerk.) kezdtek el kiabálni, hogy „takarodjon haza”.

Ekkor a többiek a segítségére siettek. Márkót úgy fejbe rúgták, hogy a napszemüvege is leesett a fejéről. Azt mondta, hogy pár percig nem is látott az egyik szemére, de szerencsére azóta már minden rendben van, ma már edzeni is tudott

– mondta Futács Károly.

A horvát portálnál felmerült a kérdés, hogy az incidens nem ijeszti-e el Futácsot a Hajduk Splittől.

– Tudom, hogy Márkó nagyon szereti a várost, és a Hajdukot, valamint nagyszerű kapcsolata van a csapattársaival is. Hogy mi történik ezután, nem tudnám megmondani.

A folytatásról Márkó és menedzsere dönt majd. A következő napokban beszélnek a klub vezetőivel. Én két hét múlva megyek vissza Splitbe, akkor már biztosan többet fogok tudni

– zárta szavait Futács Károly.

Futács-ügy: A rettegett szurkolói csoport üzent a megütött csatárnak