Alekszandr Hleb szerint sok európai országban a futballbajnokság felfüggesztésének oka az volt, hogy valamelyik játékos vagy edző megfertőződött vagy beteg lett, Fehéroroszországban viszont tudomása szerint minden futballista egészséges.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik – Európában egyedüliként – a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat. Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban – az újságíró beszámolója szerint –

mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

“Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is” – jelentette ki. Majd így zárta a beszélgetést: “köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk.”

A Fehérorosz Labdarúgó Szövetség – a Sport és Idegenforgalmi Minisztérium ajánlásai alapján – felfüggesztette az utánpótlás-bajnokságokat. A felnőtt élvonal küzdelmei továbbra is zajlanak, a meccseket nézők előtt rendezik, noha az ország és a szövetség sok kritikát kapott emiatt a közelmúltban. (MTI)