Őrültnek kell lenni ahhoz Peter Hyballának, ha nem kívánja elfogadni a NAC Breda vezetőedzői posztját. Miután körvonalazódtak a lehetséges edzőjelöltek, a holland másodosztályú csapat vezetősége eldöntötte, hogy a német edző a legesélyesebb a posztra – legalábbis ezt írja a holland BN DeStem című regionális lap.

Hyballát ugyanolyan típusú edzőnek tekintik, mint Stijn Vreven-t, aki nagyon sikeres időszakot töltött a NAC Bredánál: a 2017/2018-as idénybeli feljutás után csapatával bent maradt az első osztályban.

A lap információi szerint már lezajlottak az első tárgyalások a korábban Hollandiában, Ausztriában, Németországban és Szlovákiában is megforduló szakemberrel.

A BN DeStem hozzáteszi, a vezetők elégedettek jelenlegi ideiglenes edző, Willem Weijs munkájával, de a klub azt szeretné, ha más látná el a vezetőedzői teendőket. Egy esetleges második jelöltről nincs szó, ha valamilyen oknál fogva Hyballa nem vállalná el a Breda irányítását.

A 44 éves tréner korábban már edzősködött Hollandiában, hiszen a 2016/2017-es szezonban 33 mérkőzésen – 7 győzelem, 7 döntetlen, 19 vereség a mérlege – a NEC Nijmegent irányította. Hyballa pályafutása során dolgozott még a Wolfsburg, a Bayer Leverkusen és az RB Salzburg utánpótlásában, valamint az Aachen együttesénél edzősködött.