A magyar válogatotthoz hasonlóan Szlovákia is vereséggel hangolt az Eb-selejtező sorozat legfontosabb mérkőzésére: a horvátok 4-0-ra ütötték ki Rossiék következő ellenfelét Nagyszombatban. A mérkőzés után a szlovák szövetségi kapitány csalódottságának adott hangolt.

– Az egész meccs alatt szenvedtem. Nem tudom, hogy mi rosszabb, ilyen teljesítménnyel kikapni, vagy jó játékkal a 90. perc után. – idézi Pavel Hapal szavait a futbalsfz.sk. – A horvátok minden tekintetben fölénk magasodtak, még hízelgő is az eredmény számunkra, több gólt is lőhettek volna. Csalódott vagyok a teljesítményünkkel, de az igazság az, hogy még a vendégek szövetségi kapitányát is meglepte, hogy milyen jól játszottak az övéi. Tény, hogy mindenhol egy lépéssel előttünk jártak, sok ki nem kényszerített hiba volt a passzjátékunkban, a horvátok simán eljutottak a kapunkig, gond nélkül elvették tőlünk a labdát, keményen és céltudatosan játszottak. Összefoglalva: az ellenfél erejét és a mi gyengeségünket láthattuk ma. Betekintést nyerhettünk a modern futballba. Meglátjuk, hogy ez mit hoz ki a játékosainkból. Nyerni szeretnénk Budapesten.

A szakember hozzátette, a Hertha BSC-nél játszó Pekarik megsérült, így nem utazik a csapattal a magyar-szlovák mérkőzésre.

A horvátokat világbajnoki ezüstéremre vezető Zlatko Dalic már elégedettebben értékelt, utolsó mondatával pedig azt is elárulta, hogy hogyan húzták ki Hamsikék méregfogát.

– A mérkőzés a kedvünk szerint alakult, ahogyan a csapat teljesítménye is. – kezdte a szövetségi kapitány. – Dinamikusak, gyorsak, dominánsak és hatékonyak voltak játékosaim. Az első gólt a legjobb időpontban szereztük, habár az első félórában rengeteg lehetőségünk adódott, hogy betaláljunk. Vezetésem alatt talán ez volt a legjobb meccsünk. Azok a játékosok, akik csapataikban jól játszanak, a válogatottban is megmutatták, mire képesek. Jól tudtuk, hogy az ellenfél ereje a középpályában rejlik, a Lobotka-Kucka-Hamsik-tengellyel, mivel képesek voltunk őket kizárni a játékból, könnyű volt föléjük kerekedni.