Wesley Sneijder hosszú hónapok óta távozna a török Galatasaraytól (állítólag ismét a Serie A-ban folytatná a holland klasszis), de klubja nem kívánja elengedni.

Sőt, egészen hihetetlen büntetést kapott a 2013-ban igazolt középpályás, a Galata majdnem 2 millió font (forintban mintegy 700 millió…) befizetésére kötelezte amiatt, hogy az elmúlt szezonban 11 sárga lapot gyűjtött be, ez laponként mintegy 178 ezer fontot jelent – matekozott a Sky Sports. Nem ő volt egyébként az egyetlen, 12 társa is fizethet, de a beszámolók szerint nem ebben az irreális mértékben számolva.

A török drukkereket felmérgesítette az intézkedést, sokan a klubháznál tüntettek egyik kedvencük mellett és Dürsün Özbek elnök ellen.

– Nagyon sajnálom a történteket. Nem tudom megmondani, mi fog most történni. Meglátjuk, mit hoznak az elkövetkezendő napok. Ami a büntetést illeti, nem túlságosan foglalkozom vele.  A Galatasaray drukkereinek köszönöm a támogatásukat, nagyon hálás vagyok és szeretem őket! – nyilatkozta az NTV-nek a 32 éves futballista.

Sneijder vb-ezüstje és vb-bronza mellett spanyol, olasz, holland és török aranyérmes is volt már, minden eddigi klubjával a csúcsra ért a bajnokságában.