A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a spanyol Ángel María Villar, az UEFA jelenlegi első alelnöke, a szlovén szövetséget vezető Aleksandar Ceferin, valamint a holland elnök, a korábban a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki tisztségéért is harcba szálló Michael van Praag pályázik.

A Budapesten rendezett szakmai konferencián mindhárman szóban és írásban mutatták be elképzeléseiket a résztvevő szövetségek vezetői számára, akik között a megszokott visegrádi országok – Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország – mellett Ausztria, Liechtenstein és – első alkalommal – Svájc tisztségviselői is jelen voltak.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, egyben az UEFA végrehajtó bizottságának tagja a találkozót követően az mlsz.hu-nak elmondta: a résztvevők kellően megismerhették mindhárom jelölt programját, ezt követően maguk döntenek arról, hogy kit támogatnak.

– Hasznos volt a hamarosan szavazó tagszövetségek vezetői számára, hogy első kézből kaphattak információt a kandidálók programjáról. Budapest ma egy fontos egyeztetés helyszíne lehetett. Mindenki érzékeli, hogy meg kell teremteni az európai labdarúgás szereplőinek fenntartható egyensúlyát, a kicsik és a nagyok igazságos +együttélését+, a kupaküzdelmek és a nemzeti válogatottak tekintetében egyaránt – jelentette ki a magyar szövetség elnöke.

A hivatalos elnökválasztást az UEFA athéni kongresszusán tartják szeptember 14-én. (MTI)