Nincs könnyű helyzetben az osztrák élvonalbeli Rapid Wien horvát és osztrák állampolgársággal rendelkező válogatott támadója, Deni Alar, aki december 16-a óta csak (!) az elmúlt hétvégén játszott tétmérkőzésen a bajnokságban.

A 29 éves játékos a mögöttünk hagyott 24. fordulóban a Wacker Innsbruck elleni (0-2) bajnoki 84. percében csereként lépett pályára, és Didi Kühbauer vezetőedző bizalmát meghálálva góllal jelezte, helye lenne a kezdőben. Legutóbb szeptember 2-án, 216 napja a Sturm Graz  ellen (1-1) volt eredményes.

Örülök, hogy ma (szombaton – a szerk.) lehetőséget kaptam. Senki sem tudja, de nem vagyok könnyű helyzetben, azonban az edzéseken mindig teljes erőbedobással dolgozok. Három támadónk van a keretben, az edző eldöntötte, a másik kettőt részesíti előnyben. Tudom, hogy jól játszok, és a liga legjobb csatárai közé tartozok – nyilatkozta a lefújás után Alar a Sky Sport Austriának.

A Spox.com az osztrák Kronen Zeitungra hivatkozva arról ír, hogy a támadó a szezon végén távozik a bécsiektől, vagyis felbonthatja a szerződését. A lap úgy tudja, hogy Alar iránt Magyarországról van érdeklődés, de konkrét együttest nem említenek.

Hozzáteszik, az osztrák labdarúgó nem fog visszatérni az előző klubjához, a Sturm Grazhoz, mivel a grazi tréner Roman Mählich elmondta, nála nem fog játéklehetőséget kapni.

1,5 millió eurós piaci érték

Alar a szezonban eddig 17 tétmeccsen játszott, négy gólt szerzett – 2018 decemberében 1,5 millió euróra (482 millió forintra) taksálta a Transfermarkt.

Pályafutását a Zeltweg ifjúsági csapatában kezdte, ahol a felnőtteknél is bemutatkozott. 2009 telén a DSV Leoben szerződtette, ahonnan két év után az SV Kapfenberghez igazolt, öt évvel később a Rapid Wienhez vezetett az útja. Tavaly nyáron a Sturm Graznál kötött ki, majd újra a Rapid Wienhez került, miután a bécsiek 600 ezer eurót (193 millió forintot) fizetettek érte, ahol 2022. június 30-ig érvényes szerződése van.

2010-ben tagja volt az osztrák U21-es nemzeti csapatnak, valamint az akkori szövetségi kapitány, Franco Foda irányítása alatt magára ölthette a címeres mezt a felnőtt válogatottban.