Beszóltak Platininek: "Elgondolkodhatna a lemondáson"

Feltöltve: 2016, március 3 - 08:00 Frissítve: 2016, március 3 - 08:11

A labdarúgással összefüggő tevékenységektől hat évre eltiltott Michel Platininek le kellene mondania az európai szövetségnél (UEFA) betöltött elnöki posztjáról – sugalmazza Rainer Rauball, a német szövetség megbízott vezetője.

„Továbbra is az a meggyőződésem, hogy nem szabad elsietetten ítélkeznünk, de az Európa-bajnokságra való tekintettel jó lenne, ha Platini elgondolkodna azon, nem tenne-e szolgálatot az UEFA-nak, ha lemondana a posztjáról” – idézte Ranier Rauballt a szerdán megjelent Sport Bild című hetilap.

Rauball emlékeztet arra, hogy az UEFA jelenleg két első számú vezetője nélkül működik, mivel Platini az eltiltását tölti, Gianni Infantino főtitkárt pedig múlt pénteken megválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökévé.

„Sok mindent elő kell készítenünk, illetve be kell építenünk a rendszerünkbe a közelgő Európa-bajnokságig” – indokolta álláspontját, hozzátéve: szükséges, hogy legyen alternatíva a május 3-i, budapesti kongresszusra. – Külön kell választani a személyes érdekeket az UEFA, azaz egy milliárdokat érő vállalat működésétől.”

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerdán (ma) közölte, hogy Michel Platini benyújtotta fellebbezését. A FIFA fellebbviteli bizottsága a múlt héten nyolcról hat évre csökkentette az eltiltását, amelyet a szervezet független etikai bizottsága szabott ki rá még tavaly decemberben ƒ„összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt.

Az ügy hátterében az áll, hogy Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Platininek. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

A CAS jelezte, hogy Platini beadványáról még a nyári Eb előtt határoz, ugyanakkor az UEFA-nál nem tudnak kiírni elnökválasztást addig, amíg nincs jogerős döntés, illetve nem tiszta a helyzet. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON