Hivatalos: Újabb magyar játékos igazolt a lengyel bajnokságba!

Feltöltve: 2016, február 29 - 17:52 Frissítve: 2016, február 29 - 20:48

Megszületett a megállapodás, Mervó Bence kölcsönben a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatánál folytatja tavasszal, ahol Gosztonyi András személyében egy magyar csapattársa is lesz. A svájci Sion gárdájától érkező, magyar utánpótlás-válogatott támadó már a Zaglebie Lubin elleni, szombati presztízsmeccsen bemutatkozhat akár új klubjában.

Mint arról beszámoltunk, a Bernd Storck szövetségi kapitány által a felnőtt válogatott keretbe is behívott fiatal támadó a múlt héten a telki edzőtáborból már nem Svájcba utazott vissza a Sion csapatához, hanem Lengyelországba ment orvosi vizsgálatra.

Ahol végül sikerrel meg is egyeztek a felek, Mervó Bence a lengyel klub bejelentése szerint a szezon végéig, kölcsönben igazolt az élvonalbeli gárdához. A tavalyi U20-as világbajnokság társgólkirálya már nyilatkozott is a klub honlapjának:

- Elsősorban a technikám az erősségem, szeretek kombinatív focit játszani, és fizikálisan is rendben vagyok. A lengyel bajnokságból jól ismerem például Nikolics Nemanját, akivel egy poszton futballozunk, de természetesen új csapattársamat, Gosztonyi Andrást is, aki egy nagyon gyors és remek futballista - mondta Mervó hétfőn délután, az aláírást követően.

A csakfoci.hu-nak sikerült elérnie Pataky Tibort, a támadót képviselő CMG menedzseriroda helyszínen tartózkodó igazgatóját.

- Az Európa-liga kiesés, és a csapat keretében történt egyéb változások miatt félő volt, hogy tavasszal Bence a reméltnél kevesebb játéklehetőséget kapott volna a Sionban, ezért kifejezetten kértük a svájci klub vezetőit, hogy engedjék el kölcsönbe a játékost. Mivel erre csak február végén kerülhetett sor meglehetősen szűkös volt azoknak az országoknak a sora, ahová lehetőség nyílt igazolni. Lengyelországban a mai napon zárult az átigazolási piac, és pár napos egyeztetést követően ma végleg sikerült megállapodni a Slask Wroclav csapatával. Bence nyárig szerepel kölcsönben, és reményeink szerint Gosztonyi Andráshoz hasonlóan, ő is rendszeresen a kezdő csapat tagjaként léphet majd pályára, és hasznos tapasztalatokat szerez a lengyel bajnokságban.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON