Az amerikaiak szerint a Kansas kaszálni akart Némethen

Feltöltve: 2016, február 4 - 19:01 Frissítve: 2016, február 4 - 20:21

Németh Krisztián ügye is rávilágított arra egy amerikai portál szerint, hogy az MLS túlszabályozottsága sokszor a kiemelkedő játékosok távozását segíti elő. Egy frissen megjelent cikk szerint a Sporting Kansas City rosszat húzott azzal, hogy elengedte azt a játékost, aki a legjobb gólátlaggal rendelkezett a csapatban, ennek hátterét vizsgálva emelte ki a lap az amerikai profi liga pénzügyi reguláinak visszásságát, illetve utalt arra is, hogy a klub talán csak kaszálni akart az ingyen igazolt, de rögtön az első évében remeklő támadón.

A ussoccerplayers.com cikkében kiemelten foglalkozik Németh Krisztián távozásával a Sporting Kansas City csapatától. A lap kiemeli, hogy milyen nagy fogás volt és lett a magyar válogatott támadó, amikor az SKC lecsapott rá 2015 elején.

A légiós bizonyított, 28 bajnoki meccsén 10 gólt szerzett és gólpasszokkal is segítette csapatát, sokszor brit csatártársát, Dom Dwyert – emeli ki a portál, hozzátéve, hogy Németh az egyik legveszélyesebb fegyvere volt csapatának, és mindenki másnál jobb volt a gól/90 perc átlaga Kansasban.

Ehhez képest klubja talán túlságosan is könnyen „mondott le róla” a lap szerint. Németh a cikk szerint nemrég – ahogy arra ő maga is utalt a Facebookon nemrég – a teljesítményének megfelelő bérezést szeretett volna kapni a klubtól, ám hiába elégedett meg volna a végül Katarban kapott fizetésének harmadával is az MLS-klubnál, az amerikaiak végül lemondtak róla, és eladták az Al-Gharafa csapatának. A lap szerint a magyar játékos lépése várható és érthető volt szezonbeli játékát követően, azonban a felek nem tudtak megegyezni.

A lap szerint az nem világos hogy az SKC vajon egyszerűen csak sokallta-e Németh kérését (ez a fentiek ismeretében furcsa lenne), vagy az MLS egyik legvitatottabb és egyben egyedinek mondható szabálya, az úgynevezett fizetési sapka szólt-e közbe, azaz a Kansas nem tudott már magasabb bért adni a támadónak.

Utóbbi kapcsán jegyzi meg a szerző, hogy egy olyan tehetségű játékos, mint Németh gyors érkezése és távozása is rávilágít arra a problémára, amellyel az MLS-nek már többször meg kellett küzdenie. Hogy azonban valóban csak a fizetési sapka miatt kellett-e végül távoznia Némethnek Kansasből, vagy a klub kaszálni akart-e a korábban ingyen érkezett csatárral, az a szerző szerint is kérdéses.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON