Forradalmi ötlet a FIFA-nál: a nőket is bevonnák a szervezet vezetésébe

Feltöltve: 2016, február 3 - 08:00 Frissítve: 2016, február 3 - 08:11

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára pályázó Gianni Infantino növelné az Európán kívüliek arányát a szervezet vezetésében.

Az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkára, Gianni Infantino Londonban, a Wembley Stadionban mutatta be az első 90 napra vonatkozó programját, amelyet abban az esetben tudna végrehajtani, ha ő kapná a legtöbb voksot a február 26-án esedékes elnökválasztáson. Az eseményen több kiváló edző és korábbi labdarúgó is jelen volt, többek között a portugál José Mourinho és honfitársa, Luis Figo, a brazil Roberto Carlos, a spanyol Fernando Hierro és az olasz Fabio Capello.

Infantino megemlítette, hogy szeretne több nőt is látni a sportág vezetésében, miként arról is beszélt, hogy véleménye szerint a FIFA következő főtitkárának nem európainak kellene lennie.

"Miért ne lehetne például afrikai az új főtitkár? Bárhol a világon találhatunk alkalmas jelöltet" - mondta a 45 esztendős sportvezető.

Kitért arra is - korábbi bejelentését megismételve -, hogy örömmel venné, ha a jövőben 40 csapat szerepelne a világbajnokságokon, amelyeket akár régiók is rendezhetnének.

"Lehetne olyan világbajnokság, amelyet négy, öt vagy akár hat ország rendez, így nem egyet terhelnének a stadionépítések költségei" - mondta.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Infantino mellett Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

A FIFA rendkívüli, elnökválasztó közgyűlését Zürichben rendezik. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON