Gyurcsó: "Innen jobbak az esélyeim a válogatottra" - Nikolics miatt is váltott

Feltöltve: 2016, január 6 - 19:41 Frissítve: 2016, január 6 - 20:52

A Videoton korábbi támadója, Gyurcsó Ádám a lengyel Pogon Szczecinbe történő szerződését követően elmondta, komoly céljai vannak az új csapatával, többek között szeretnének kijutni az európai kupaporondra. A szélső úgy véli, Lengyelországból jobbak a válogatottba történő bejutási esélyei, mintha maradt volna az NB I-ben, és reméli, teljesítményével sikerül majd rászolgálnia arra, hogy ott legyen a jövő nyári Európa-bajnokságon.

Mint ismeretes, a Videoton korábbi támadója, Gyurcsó Ádám a minap a lengyel bajnokságban szereplő Pogon Szczecinbe szerződött, ahova a hírek szerint 3,5 évre írt alá.

A szélső az első interjúja során elmondta, nem számított ekkora érdeklődésre a média részéről.

- Nem számítottam ekkora érdeklődésre a média részéről. Ami az időjárást illeti, hasonló a helyzet. Amikor kiszálltam a repülőből itt is havas volt minden, szóval nem lepődtem meg. Az első benyomásaim egyébként is nagyon jók, nagyon tetszik a város - nyilatkozta a pogonszczecin.pl-nek, majd arról is beszélt, miért döntött a lengyel gárda mellett.

- Nagyon sok jót hallottam már a lengyel bajnokságról a Lengyelországban játszó magyar légiósoktól, különösen Nemanja Nikolicstól, aki nagyon jó barátom. Ő is megerősített benne, hogy a lengyel bajnokság megfelelő mértékű előrelépés lehet a karrierem szempontjából, ahogy az ő esetében is történt. Magas célokat tűztek ki a klubnál, többek között az európai kupaporondra történő odaérést. Hiszem, hogy együtt sikerülhet elérnünk ezeket. Magyarországon sok mindent nyertem már, így itt volt az ideje egy újabb kihívásnak - mondta el a támadó.

Gyurcsó elmondta, sokat köszönhet a fehérvári klubnak, ugyanis ott lett topjátékos és onnan került be a válogatottba is, ahová szeretné magát újfent visszaverekedni.

- Természetesen az a célom, hogy újra bekerüljek a válogatottba. Ez is az egyik oka annak, hogy a Pogon Szcecinhez szerződtem. Úgy gondolom, hogy innen jobbak az esélyeim, mintha a magyar bajnokságban maradtam volna. Remélem, eredményes leszek és a játékommal sikerül felkeltenem a figyelmet, és meghívót kapok az Európa-bajnokságra - vázolta Gyurcsó.

A játékosnak azt is felvetették, hogy hogyan barátkozik meg a nem éppen egyszerű lengyel nyelvvel, amely egy másik magyar légiósnak, Guzmics Richárdnak meglepően könnyen sikerült.

- Én is megpróbálok megbirkózni a nyelvvel, habár ez nem olyan egyszerű. Guzmicsnak könnyebb dolga van, hiszen az ő barátnője lengyel! - indokolt Gyurcsó.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON