A Vidi magyar válogatottja: "Mind mentálisan, mind fizikálisan lefelé megyünk"

A remélt NB I-es újrakezdés és az egyéni edzések legnagyobb nehézségéről is nyilatkozott Elek Ákos, a MOL Fehérvár FC magyar válogatott középpályása.
Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 20:05
A remélt NB I-es újrakezdés és az egyéni edzések legnagyobb nehézségéről is nyilatkozott Elek Ákos, a MOL Fehérvár FC magyar válogatott középpályása.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 19., vasárnap 20:05

Elek Ákos egyedül, illetve alkalomadtán a szintén profi futballistaként dolgozó fivérével együtt készül a remélt NB I-es folytatásra Kazincbarcikán, valamint Putnokon. A futballista az egyéni edzések egyre fokozódó nehézségeiről is nyilatkozott.

- Az a legnehezebb, hogy nem tudjuk, mikor van vége ennek az egésznek, hogy mikor kezdhetünk, ez a bizonytalanság. 10 napig, két hétig egyedül fent tudja magát tartani az ember egy jó szinten, de egy idő után nem tudja egyedül megcsinálni azokat a mozgásokat, amiket csapatszinten vagy nagyobb csoportban edzve igen, nem kapjuk meg azt a terhelést.

Azt gondolom, hogy egy jó ideje mind mentálisan, mind fizikálisan lefelé megyünk,

nem véletlenül nyilatkozta azt több edző is, hogy ha elkezdjük újra az edzéseket, akkor egy 3-4 hetes felkészülés kell majd. Gyakorlatilag hosszabb felkészülésre lesz szükségünk, mint télen. Hétfőtől kezdjük megint az egyéni edzéseket, de őszitén szólva az embernek már egyre nehezebb elindulni... - mondta Elek a molfehervarfc.hu oldalán.

A 31 éves középpályás szerint az újrakezdés egyben egy hosszú, erőltetett menet kezdete is lehet egyben, de már inkább úgy van vele a rutinos futballista, hogy jobb bármi, mint ez a bizonytalan helyzet.

- Ha befejezzük a szezont, fel kell arra készülnünk, hogy a jövő nyárig fogjuk nyomni, talán egy kis téli pihenővel. Be kell sűríteni ezt a szezont és aztán jön a következő idény is. Sok függ attól is, hogy az átigazolási időszakot meddig tolják ki, kinek jár le a szerződése, kinek nem. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy egyelőre nem érdemes rágódni azon, mi lesz.

De én is azt preferálnám, hogy kezdjünk el edzeni és játszani, mert az, ami most van, az se nem edzés, se nem pihenés, ami eléggé idegőrlő. 

Olvastad már?
Vidi: Juhász Roland biztosan nem hosszabbít, de akár edző is lehet Fehérváron
Különleges lesz Juhász Roland 37. születésnapja július 1-jén, ugyanis – egy nappal a futballistaszerződése lejárta után – ekkor már tudni fogja, hogy milyen formában maradhatott a Mol Fehérvár FC-nél. A DIGI Sport híradójának kijelentette, hogy nagyon szeretne a Vidinél maradni, ezt pedig a klubja is támogatja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz