Gyanús: Kínának is foci-vb-t adhat a FIFA

Feltöltve: 2016, március 22 - 08:28 Frissítve: 2016, március 22 - 09:28

14 évre szóló partneri szerződést kötött a FIFA hétfőn a Wanda Group nevű kínai óriáscéggel. A nemzetközi sajtó szerint ez volt az első lépés afelé, hogy a távol-keleti gigász labdarúgó-világbajnokságot rendezzen.

Az ingatlanokban és a moziiparban is utazó Wanda Group, valamint a FIFA partneri szerződése 2030-ig szól majd, amely a nemzetközi sajtóban megjelent beszámolók szerint az eddigi legfontosabb lépést jelenti a kínai foci-vb irányába. Sokat elárul a kontraktus jelentőségéről, hogy maga a nemrégiben megválasztott FIFA-elnök, Gianni Infantino írta azt alá a kínai féllel.

A távol-keleti nagyhatalom egyébként is rendkívül aktív a futballpiacon az utóbbi időben, több befektetőjük is megjelent már az európai bajnokságokban, az ázsiai ország ligái pedig hatalma összegekért igazoltak, több ízben igen neves játékosokat is a télen.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON