"A magyar játékosok túlárazottak" - újabb hazai csapatnál csökkentik jelentősen a fizetéseket

Egyre több NB I-es és NB II-es csapat kényszerül arra, hogy csökkentse játékosai bérét. Ezúttal a Nyíregyháza ügyvezetője mondta el, milyen intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megmaradjon a klub stabilitása.
Dudás Gábor 2020. március 30., hétfő 17:25
Egyre több NB I-es és NB II-es csapat kényszerül arra, hogy csökkentse játékosai bérét. Ezúttal a Nyíregyháza ügyvezetője mondta el, milyen intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy megmaradjon a klub stabilitása.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 30., hétfő 17:25

Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt egyre több magyar klub kényszerül olyan gazdasági döntések meghozatalára, amely befolyásolja a játékosok bérét is. A Debrecen és az ETO intézkedéseiről korábban már beszámoltunk. Úgy tudjuk, hogy az NB II 8. helyén álló Nyíregyháza már meg is egyezett a játékosaival a fizetéscsökkentésről.

- Az elsődleges feladatunk, hogy ebben a nehéz helyzetben is életben tudjuk tartani a klubot – mondta megkeresésünkre Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

Nem csak nálunk, de azt gondolom, máshol is markáns változások lesznek a játékosok bérezésében. A magyar futballisták túlárazottak, a teljesítmények és a kifizetett összegek sokszor nincsenek összhangban.

A Szpari vezetőjének felvetettük, hogy a legtöbb helyen 20-30 százalékos bércsökkentésben gondolkodnak.

- Hasonló mértékű csökkenések lesznek nálunk is. Azt azonban senki nem tudja, hogy meddig húzódik el a járvány, így akár később az is előfordulhat, hogy még jelentősebb intézkedésekre kényszerülhetünk. A játékosainknak már felvázoltunk az elképzeléseinket, akik megértették, hogy ebben az átmeneti időszakban elengedhetetlenek ezek a gazdasági döntések – zárta Kozák.

Olvastad már?
Felszámolhatják az egyik legjobb szlovák focicsapatot: 15 játékosnak fel is mondanak
A koronavírus-járvány miatti gazdasági válság eredményeként felszámolás alá kerül, de nem szűnik meg a 7-szeres szlovák bajnok Zsolna - a játékoskeret többsége megkapta felmondását és új klubot kereshet magának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz