Koronavírus: Az NB I is csak zárt kapuk mögött folytatódhat? - ez az európai álláspont

Az európai labdarúgó-bajnokságokat tömörítő szervezet, a több mint kétszáz klubot képviselő ECA szerint egyelőre megjósolhatatlan, mikor folytatódhatnak a pontvadászatok, ugyanakkor erre kizárólag nézők nélkül kerülhet majd sor.
Dudás Gábor 2020. április 16., csütörtök 11:00
Az európai labdarúgó-bajnokságokat tömörítő szervezet, a több mint kétszáz klubot képviselő ECA szerint egyelőre megjósolhatatlan, mikor folytatódhatnak a pontvadászatok, ugyanakkor erre kizárólag nézők nélkül kerülhet majd sor.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 16., csütörtök 11:00

"Minden kétséget kizáróan zárt kapus mérkőzésekkel folytatódhatnak a bajnokságok. De senki sem tudja, ez mikor következhet be"

– mondta a szervezet főtitkár-helyettese, Alberto Colombo.

A sportvezető kifejtette, jelenleg az a prioritás, hogy megteremtsék a nyári újraindulás feltételeit. Kiemelte, a játékosok egészsége a legfontosabb és mindazoké, akik érintettek a mérkőzéseken, azaz a klubalkalmazottaké és a sajtósoké is.

Európában valamennyi országban felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat a koronavírus-járvány miatt, az egyetlen kivétel a fehérorosz pontvadászat. Néhány országban - például három magyar klubnál, legutóbb a Zalaegerszegnél - viszont már kis csoportokban újra elkezdhették az edzéseket a csapatok.

A zártkapus európai folytatás lehetőségét erősítik a németországi és belgiumi bejelentések is, hiszen mindkét helyen úgy döntöttek, hogy a nyár végéig betiltják a tömegrendezvényeket (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
NB I: Erről egyeztettek Csányival és a szövetséggel a klubok - négy forgatókönyv van
Hétfőn egy hosszabb ideje tartó folyamat részeként a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével egyeztettek a magyar klubok vezetői a felfüggesztett bajnokságok miatt. A csakfoci.hu úgy tudja, hogy négy lehetséges irány fogalmazódott meg a videóbeszélgetés során.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz