A Bayern edzőjét Angliából lopnák el, kitették a "nem eladó" táblát a sztárcsatárra - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 21:20
A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 21:20

ANGLIA

Manchester United: Paul Pogba mégis maradhat a nyár után is a Manchester Unitednél, hiába hozták hírbe a világbajnok középpályást a Juventusszal és a Real Madriddal is. A francia csillagot állítólag a portugál Bruno Fernandes szerződtetése és a dortmundi Jadon Sancho komolynak tűnő kiszemelése győzte meg arról, hogy mégis érdemes lenne maradnia az utóbbi évek viszonylagos sikertelenségéből ismét a világ élvonalába törő angol klubnál (Tuttosport / Star)

Chelsea: Az Inter által kiszemelt spanyol balbekket, Marcos Alonsót csak 26 millió font kifizetése ellenében hajlandóak elengedni a nyáron (Calciomercato)

A brazil Willian visszautasította a Kékek két évre szóló hosszabbítási ajánlatát és a nyártól a Tottenham együttesénél folytathatja a 31 éves szélső (UOL)

Tottenham: A szurkolók közé ugrott balhézni a Tottenham játékosa, ez lett a vége – videó

Arsenal: A Feyenoord 19 éves, hollandiai születésű, de török utánpótlás-válogatott karmesterét, Orkun Kokcut szerződtetnék az Ágyúsok. 23 millió font lehet a támadó középpályás ára a Daily Mail szerint. A Manchester City 25 éves angol válogatott védője, John Stones is a londoniak kiszemeltje. A bekk jelenleg közel sem az elsőszámú választás a posztján klubjánál, így talán ő maga is rábólintana egy csapatváltásra (90min)

Everton: Carlo Ancelotti volt játékosát, a Napoli szenegáli védőjét, Kalidou Koulibaly-t is megvenné a nyáron, de a Manchester United is élénken érdeklődik a bekk iránt (Gazzetta dello Sport)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A brazil Philippe Coutinhót is felajánlhatják cserébe valamelyik komoly (és drága) nyári kiszemeltjükért (Neymar, Lautaroz Martinez...) cserébe  - írja a katalán Sport. A sajtóhírekkel ellentétben viszont maradhat a csapatnál a német Marc-André ter Stegen, a 180 millió euróra taksált kapust hiába próbálná meg elcsábítani több nagy európai rivális is - írja a Mundo Deportivo riportere, Alfredo Martinez.

Real Madrid: A dortmundi norvég gólvágó, Erling Haaland édesapja és ügynöke, Alf Inge Haaland nem cáfolta, hogy a Real is fia kérői között van, sőt. "Vagy 100 csapattal hozzak már minket hírbe, de az igaz, hogy a spanyol egy nagyon erős bajnokság, óriási klubokkal" - hangzott a sejtelmes nyilatkozat az AS cikke szerint.

OLASZORSZÁG

Juventus: A brazil Santos mindössze 18 éves támadójáért, Kaio Jorgéért akár 50 millió eurót is hajlandóak kifizetni (Goal)

Internazionale: A milánói klub alelnöke, Steven Zhang szerint nem szerepel a terveik között az argentin Lautaro Martinez eladása, hiába érdeklődnek iránta Európa legnagyobb klubjai. "Nem kívájuk értékesíteni legkomolyabb értékeinket, épp ellenkezőleg, azon dolgozunk, hogy mi csábítsuk el a legnagyobb tehetségeket külföldről" - fogalmazott (Financial Times)

Lazio: Az Olympique Lyon holland támadójával, Memphis Depayjal erősítenének a nyáron, bár a játékos menedzsmentjével sem túl a kapcsolatuk, és a futballista 50 millió eurós kivásárlási árát is sokallják egyelőre (Corriere dello Sport)

Napoli: Az Everton, a West Ham és a Wolverhampton is érdeklődik a déliek mexikói támadója, Hirving Lozano iránt, és az olasz csapat el is engedné megfelelő ajánlat esetén a 16 bajnoki meccsen 2 gólnál járó légióst (Calcio Mercato)

Serie A: A múlt hétről elhalasztott Juventus-Internazionale rangadót most vasárnap, zárt kapuk mögött játsszák le - jelentette be a torinói klub. Április 3-ig egyébként minden Serie A-meccs és sportesemény zártkapus lesz Olaszországban.

https://www.facebook.com/Juventus/photos/a.217604301600140/3499640500063154/?type=3&theater

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Angol klubok környékezték meg a Bayern egyelőre a nyárig kinevezett vezetőedzőjét, Hans Flicket. Bár a bajorok is azon dolgoznak, hogy hosszú távra is magukhoz kössék az 55 éves trénert, de megegyezés még nem született, az érdeklődő Premier League-csapatok viszont kecsegtető ajánlatokkal kopogtattak be a trénernél (Kicker)

RB Leipzig: Már szinte biztosra írják: Kihagyja a válogatott nagy meccsét a legdrágább magyar játékos

VILÁGFOCI

Brazília / Paraguay: Őrizetbe vették az élő legendát, Ronaldinhót – ez a vád ellene

PSG: Kylian Mbappé parádés szólóját látni kell - videó

A Paris Saint-Germain minden áron meg akarja tartani a világbajnok Kylian Mbappét, ennek érdekébebn hajlandóak eladni a nyáron a brazil Neymart is, hogy a francia támadónak minél magasabb fizetést adhassanak (AS)

Belgium: 4 meccs, 4 győzelem - Bernd Storck új szerződést kaphat megmenekülni látszó klubjától

Görögország: Hét pontot levontak a görög labdarúgó-bajnokságban címvédő PAOK csapatától a tulajdonjogi szabályok megsértése miatt csütörtökön. A Xanti együttesétől 12 pontot vettek el, mert kiderült, hogy a két csapatnak azonos a tulajdonosi háttere. A PAOK a levonás után is a tabella második helyén áll, de hátránya immár 14 pont a listavezető Olimpiakosz mögött, és csak eggyel előzi meg az AEK Athént. A bajnoki címvédőt éppen a pireuszi klub vezetői panaszolták be a szövetségnél. Mindkét egyesületnek lehetősége van fellebbezni. A közelmúltban úgy tűnt, a két vétkes klubot kizárják az első osztályból, de a görög kormány utasítására megváltoztatták a fegyelmi szabályzatot, és "csak" pontlevonással büntetik őket. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz