Riadó a Juventusnál, akciósan viheti a Liverpool az új Tottit - külföld körkép

A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. május 17., vasárnap 22:25
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 17., vasárnap 22:25

ANGLIA

Liverpool: Az olasz Roma 20 éves csillaga, Nicolo Zaniolo a kiszemeltjük. Kapóra jöhet a számukra a Farkasok pénzügyi válsága, így valamivel olcsóbban csaphatnának le az olasz válogatott támadó középpályásra (Football Italia)

Manchester United: Az Inter minimum 50 millió fontra taksált szlovák válogatott védőjét, Milan Skriniart is szerződtetnék a Vörös Ördögök. Más kérdés, hogy valószínűleg a Real Madriddal és a Barcelonával is szembe kellene majd nézniük a bekk megszerzése érdekében (Mirror)

Premier League: Hétfőn rendkívüli megbeszélésen döntenek Premier League csapatai arról, visszatérnek-e a csoportos edzésekhez. A bajnokságot – amely éppen vasárnap zárult volna – márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, ezúttal pedig az élvonal húsz klubjából legalább 14-nek kell egyetértenie abban, hogy a meghozott biztonsági óvintézkedések elegek a közös tréningek megkezdéséhez.

A brit kormány a múlt héten megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához, így zárt kapus mérkőzésekkel a Premier League is folytatódhat. Ehhez plusz ösztönzést ad a német Bundesliga szombati újrakezdése, ám Angliában néhány akadálynak még el kell hárulnia.

A hétfői szavazáson az együttesek a járvánnyal kapcsolatos előírásokról döntenek, amelyek tartalmazzák a testhőmérséklet-mérést, a higiéniai kritériumokat, tiltják a közös étkezést és az öltözői zuhanyzók használatát. A tréningek során egyszerre maximum öt játékos tartózkodhat a pályán, és tilos lesz a becsúszó szerelés. A játékosokat az újraindulásig heti kétszer vetik alá koronavírus-tesztnek, egyben írásban kell nyilatkozniuk arról, elfogadják és betartják a járványügyi rendelkezéseket.

A Premier League a tervek szerint akár már június 12-én folytatódhatna, ám az óvatosabb becslések szerint inkább június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót. Még kilenc teljes fordulót és két korábbról elhalasztott meccset kéne lejátszani, míg az FA Kupa a negyeddöntőnél jár. (MTI)

Tottenham: Ryan Fraser, a Bournemouth 26 éves skót válogatott szélsője a Spurs, illetve Jose Mourinho hívására bólinthat rá, hiába szerződtetné az Arsenal és a Liverpool is (Mirror)

Arsenal: A Hellas Verona 20 éves albán válogatott védőjét, Marash Kumbulla az Ágyúsok is vinnék a nyáron. 30 millió euró lehet az ára.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Csereüzlet keretében köthetnek komoly egyezséget a nyáron a Juventusszal. A katalánok Miralem Pjanicot, Mattia De Scigliót és 25 milliót euró kapnak a portugál válogatott szélsővédőért, Nelson Semedóért cserébe (Sport)

Real Madrid: Toni Kroos még három évig a Real Madridban akar futballozni. A spanyol királyi gárda német válogatott középpályása az Europsortnak nyilatkozott jövőbeni terveiről, s tett hitet a Real mellett.

"Úgy tervezem, hogy madridi csapatomnál még három esztendeig maradok, amennyi időre a szerződésem is szól" - jelentette ki a 30 éves Kroos, aki nem zárta ki, hogy utána esetleg még az angol Premier League-ben is kipróbálja magát.

"Amikor itt lejár a kontraktusom, 33 éves leszek. Ez már az a kor, amikor érdemes feltenni a kérdést: hogy érzem magam fizikailag, van-e még motivációm, akarom-e folytatni? Ha igen a válasz, akkor jöhet még egy szezon, akár a Premier League-ben is. Bár most nehezen tudom elképzelni, hogy Angliában játsszak, az ottani bajnokság rendkívüli fizikumot követel" - fogalmazott a világbajnok Kroos.

Az irányító középpályás, aki 2014 óta a Real Madrid labdarúgója, a 2019/20-as szezonban 33 tétmeccsen játszott, mérlege: öt gól és kilenc gólpassz. A német válogatott színeiben 2010 óta 96 meccsen szerepelt, s 17 alkalommal volt eredményes. (MTI)

Atlético Madrid: A Napoli lengyel válogatott csatára, Arkadiusz Milik az egyik nyári kiszemeltjük. Ugyanakkor a madridiak nem akarják egyelőre kifizetni az olaszok által kért 50 millió eurót (Corriere dello Sport)

Celta Vigo: Klubrekordot jelentő 60 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Celta Vigo vezetése a csapat dán csatárára, Pione Sistóra. A büntetést azért rótták ki a 25 éves szélsőre, mert megsértette a koronavírus-járvány miatt elrendelt, karanténra vonatkozó intézkedést. Sisto a Mundo Deportivo beszámolója szerint a karantén alatt engedély nélkül elhagyta Spanyolországot, és hazaautózott Koppenhágába, később pedig nyíltan kijelentette, hogy nem teljesíti a Celta szakmai stábja által összeállított egyéni edzésprogramot.

A 21-szeres dán válogatott Sisto 2016 nyarán költözött Vigóba a Midtjylland együttesétől. Azóta 133 mérkőzésen szerepelt a Celtában és 18 gólt szerzett. (MTI)

OLASZORSZÁG

Juventus: "Riadó a Juventusnál" címmel írt a La Gazzetta dello Sport arról, hogy tarthatatlanul magas a játékosok fizetése az olasz labdarúgó-bajnokság címvédőjénél. Az olasz sportnapilap szerint a torinói klub vezetése eltökélte, hogy a bércsapdából átgondoltabb igazolásokkal próbál szabadulni, ennek kapcsán említi az FC Barcelonától megszerezni kívánt brazil Arthurt, akiért a Juventus irányítói legfeljebb 3,5 millió eurót adnának a katalán klubnak.

Az újság riasztó példaként hozza fel az évente egyformán hétmilliót kereső Ramseyt és Rabiot-t, akik "egyformán magas fizetés mellett is rossz teljesítmény nyújtottak". Az olasz lap megállapítása szerint a koronavírus-járvány okozta válság miatt lehetetlennek tűnik fenntartani a jelenlegi javadalmazási rendszert, és belemenni újabb nagy értékű játékos-beszerzésekbe. A La Gazzetta dello Sport részletesen ismerteti a Juventus labdarúgóinak nettó éves bérlistáját, amelyet Cristiano Ronaldo vezet 31 millió euróval, az utána következő De Ligt 8, Higuaín és Pjanic pedig 7,5-7,5 milliót keres.

Ramseyék előtt van még Dybala 7,3 millióval, míg a legnevesebbek közül már az "olcsóbb" kategóriába tartozik például Bonucci (6,5 millió), Szczesny (6,5), Douglas Costa (6), Khedira (6), a csapatkapitány Chiellini (3,5), míg a klasszis kapus Buffon a sor végén szerepel a maga másfél milliójával. (MTI)

Internazionale: Antonio Conte csapata szerezheti meg a nyáron a Napoli 33 éves, lejáró szerződésű belga válogatott támadóját, Dries Mertenst (Tuttosport)

AC Milan: Malmö városa arra készül, hogy áthelyezi Zlatan Ibrahimovic szobrát, melyet vandálok többször megrongáltak. A Sydsvenskan című lap értesülése szerint a városi tanács hétfőn készül határozatot hozni a helyi futballstadionnál lévő szobor ügyében, de még várja az FF Malmö javaslatait arra vonatkozóan, hol állítsák fel az év folyamán később. Niclas Carlnén, a klub vezérigazgatója ugyanakkor azt mondta az újságnak, hogy nem tud a város ilyen irányú tervéről, és nem is kommentálta a hírt.

Ibrahimovic, az AC Milan 38 éves, 116-szoros svéd válogatott támadója három hete úgy nyilatkozott, hogy a vandálok az óvodások szintjén vannak. Az októberben népünnepély közepette felavatott, majd később többször megrongált 500 kilogrammos, három méter magas szobrot januárban le is döntötték. A szobor elkészítése és felállítása 500 ezer svéd koronába (16,67 millió forint) került, és fenntartására, állagmegőrzésére a tervek szerint évente 15 ezret (500 ezer forint) költ a város.

A rongálások során sprayvel fújták le a szobrot, és üzenetet írtak rá, valamint lefűrészelték az orr-, illetve bokarészt. A rongálások azután kezdődtek, hogy kiderült, a Malmőben született, a helyi klubban nevelkedett és ott profivá váló Ibrahimovic tulajdonrészt vásárolt a stockholmi Hammarbynál.

Ibrahimovic jelenleg az AC Milan játékosa, szerződése június 30-ig szól. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bundesliga: Lewandowski a 40. góljával, a Bayern győzelemmel tért vissza – videó

Bayern München: A Borussia Dortmund korábbi kapusa, Roman Weidenfeller szerint biztosra vehető már, hogy a Manchester City német válogatott szélsője, Leroy Sane a bajoroknál folytatja pályafutását

Bundesliga: Szalaiék 0-2 után, parádés szólógóllal támadtak fel – videó

Bundesliga 2: Magyar származású játékos döntötte el a német bajnokit – videó

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz