Eb 2020: A név mellett a logó is marad 2021-re - ez az oka

A koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokság hivatalos neve és logója nem változik meg.
Csakfoci Admin 2020. április 23., csütörtök 19:20
A koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokság hivatalos neve és logója nem változik meg.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 23., csütörtök 19:20

Az UEFA végrehajtó bizottsága mai ülésén úgy határozott, a 2020-ban hatvanadik évfordulóját ünneplő Európa-bajnokság továbbra is az EURO 2020 nevet viseli, habár a tornát 2021 nyarán játsszák a kvalifikált csapatok - írja az mlsz.hu.

A döntésben az évforduló mellett a környezettudatosság is közrejátszott, ugyanis sok termék elkészült már az EURO 2020 logóval, névváltoztatás esetén ezek a szemétbe kerültek volna és újak elkészítésére lett volna szükség.

Az UEFA szerint az elnevezés később is emlékeztetni fog arra, hogyan fogott össze 2020-ban, az Eb-k 60. évfordulóján a futballvilág is a koronavírus-járvány ellen.

Marco Rossi csapata Bulgária ellen játszott volna az Eb-selejtező rájátszásban március végén, de ez a találkozó is elmaradt a helyzetre való tekintettel.

Az Európai Labdarúgó-szövetség a 2021-es női Európa-bajnokság elhalasztásáról is döntött: a tornát 2022 júliusában, Angliában rendezik, ezzel elkerülve, hogy jövő nyáron több nagy futballeseményt is egyszerre kelljen megtartani.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Mamoudou Karamoko
A Vidi 1 millió euróért tarthatja meg végleg kölcsöncsatárát, de egyelőre nem jelezte a Köbenhavnnek, hogy élne az opciójával. (NSO)
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Tovább az összes átigazoláshoz