25-ből 23 Inter-játékos a koronavírus tüneteit produkálta, az MU-ban köthet ki az Atlético Madrid sztárja – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. április 22., szerda 20:50
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 22., szerda 20:50

KORONAVÍRUS

Rovat: Újabb első osztályú bajnokságnak lett vége Európában - minden hír a járványról!

ANGLIA

Chelsea: A Sun információi szerint a Chelsea közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a Barcelona brazil támadóját, Coutinhót. A 27 éves játékos az idei szezont a Bayern Münchenben töltötte kölcsönben. Olasz sajtóhírek szerint a Chelsea meghosszabbítaná Jorginho szerződését, azonban a Calciomercato úgy tudja, a 28 éves középpályás újra együtt dolgozhat Maurizio Sarrival a Juventusnál.

Chelsea / Liverpool: A Chelsea és a Liverpool is ajánlatot készül tenni az RB Leipzig német támadója, Timo Wernerért. (Mirror)

Arsenal: Sajtóhírek szerint az Arsenal három játékosa nemet mondott a csapat legutóbbi fizetéscsökkentési javaslatára. Az egyikük közülük Mesut Özil volt, akinek a heti 350 ezer fontos fizetéséből 12.5 százalékról kellett volna lemondania, azonban egyelőre nem ment bele. (ESPN)

Tottenham: A Tottenham célpontjába került a West Ham középső védője, Issa Diop és a Wolverhampton mexikói támadója, Raul Jímenez. A két játékosért összesen 96,9 millió fontot fizetne a Spurs. (Football365)

Manchester City: A The Atletic értesülései szerint a Manchester City érdeklődik a Brighton 22 éves védője, Ben White iránt.

West Ham / Crystal Palace: Határozatlan időre elhalasztotta nyári, ausztráliai túráját két londoni futballklub, a West Ham United és a Crystal Palace. Mind a két egyesület a koronavírus-járvány miatt döntött így. A két csapat júliusban részt vett volna a Queensland-kupán, amelyen a volt angol válogatott Robbie Fowler irányította Brisbane Roar lett volna az ellenfele. A terv az, hogy a bemutató körutat 2021-re megpróbálják újraszervezni. (MTI)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: A Sun úgy tudja, a Real Madrid megtartaná Gareth Bale-t a következő szezonra. A Daily Mail viszont arról számolt be, hogy szerb támadó, Luka Jovic is marad a csapatnál, míg a Napoli 24 éves középpályása, Fabian Ruiz a Real Madridnál folytathatja pályafutását.

Atlético Madrid: A Le10 Sport információi szerint a Manchester United az Atlético Madridból "vigasztalódna", ha nem sikerülne megszerezni Jadon Sanchót a Borussia Dortmund csapatától. A francia portál úgy tudja, ebben az esetben Joao Felix az MU-hoz kerülhet.

Barcelona: A Mundo Deportivo szerint jelentős változások történhetnek a Barcelona keretében. A lap úgy tudja, a katalánok megválnának Arthur Melótól, akit a Tottenham és az Inter is szívesen látna a soraiban.

Valencia: Brit sajtóhírek szerint az Arsenal élénken érdeklődik a Valencia szélsője, Rodrigo Moreno iránt. A Mirror hozzáteszi, a londoniaknál próbálnak felkészülni arra az esetre, ha nem sikerül meghosszabbítaniuk Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette szerződését.

OLASZORSZÁG

Juventus: A Goal.com-nak nyilatkozó Sahtar Donyeck korábbi edzője, Mircea Lucescu szerint Willian a nyáron a Juventusban köthet ki.

Internazionale: Romelu Lukaku egy videointerjúban elárulta, a milánóiak keretének csaknem 100 százaléka betegen tért vissza a csapathoz. Állítása szerint senkit nem teszteltek a koronavírus-fertőzés miatt. "Egy hét szabadságot kaptunk januárban. Visszatértünk, esküszöm, a 25 játékosból 23 beteg volt. Ez nem vicc. Utána otthon játszottunk a Cagliari ellen, 25 perc után az egyik védőnek el kellett hagyni a pályát. Nem tudta folytatni a mérkőzést, majdnem összeesett. Mindenki köhögött, a játékosok lázasak voltak, ahogy én is. Sokkal magasabb volt a testhőmérsékletem, mint máskor. Évek óta nem voltam lázas. A találkozó után vacsorán volt jelenésem, de inkább lemondtam, egyből aludni mentem. Sosem végezték el rajtunk a tesztet, így sosem tudjuk meg valójában, mi történt."

AC Milan: Az AC Milan visszahívta azokat a külföldi játékosait, akik a koronavírus-járvány miatt még időben hazautaztak. Olasz lapértesülések szerint Franck Kessié és Zlatan Ibrahimovic nem tért vissza Milánóba. A 23 éves középpályás a napokban érkezik meg Elefántcsontpartból, míg a 38 éves svéd klasszis kivár, ugyanis addig odahaza készül a Hammarby színeiben, míg az olasz hatóságok, a szövetség és a Serie A nem hoz döntést a bajnokság folytatásának lehetséges dátumáról. (La Gazzetta dello Sport)

AS Roma: Az AS Roma vezetősége kategorikusan cáfolta azokat a sajtóinformációkat, miszerint Edin Dzeko a nyáron távozna a csapattól. (ANSA)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Amennyiben májusban folytatódnak a Bundesliga küzdelmei, világbajnok francia labdarúgójára, Corentin Tolissóra nem számíthat a címvédő és listavezető Bayern München. A 25 éves középpályás bal bokáját kedden megoperálták, a klub közleménye szerint a beavatkozás jól sikerült. A játékos – aki már régóta bajlódott a sérüléssel – ezzel együtt csak körülbelül egy hónap múlva kezdheti el a könnyített edzéseket. A koronavírus-járvány miatt március közepén szakadt félbe a német bajnokság, és a Bayern 25 fordulót követően négypontos előnnyel vezeti a tabellát. (MTI)

RB Leipzig: Felépült térdsérüléséből és újra edzésbe állt Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója. A lipcsei csapat kapitánya október 30-án sérült meg, először úgy tűnt, hogy csak néhány hetet kell kihagynia, de aztán meg kellett műteni. "Nagyon jó újra itt lenni." – írta közösségi oldalán a 27 éves védő. Willi Orbánnak így van esélye arra, hogy ha folytatódik a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt Bundesliga, akkor még ebben a szezonban pályára lépjen. (MTI)

https://www.instagram.com/p/B_P3D0qIjs0/

FRANCIAORSZÁG

AS Monaco: Távozhat az AS Monacótól a csapat világ- és Európa-bajnok spanyol középpályása, Cesc Fabregas. Sajtóértesülések szerint a 32 éves játékos az MLS-ben folytathatja pályafutását.

PSG: A PSG különleges mezekkel készül a klub 50. évfordulójára, a negyedik számú mez ezúttal Katar színeiben fog pompázni.

VILÁGFUTBALL

Cercle Bruges: Bernd Storck vezetőedző nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, és távozik a Cercle Brugge labdarúgócsapatától. "Miután Bernd Storck 2019 októberében megérkezett, új lendületet adott az együttesnek, amely irányításával az élvonalban maradt. A Cercle tiszteletben tartja a döntését, és most új edzőt keres a következő szezonra." - nyilatkozta az Eppel Mártont is foglalkoztató belga klub honlapján Vincent Goemaere elnök. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly októberben vette át a reménytelen helyzetben lévő gárdát, amely nagyszerű hajrájának köszönhetően a 14. helyen zárt a 16 csapatos bajnokságban, így elkerülte a kiesést. Európában elsőként Belgiumban nyilvánították befejezettnek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt pontvadászatot. (MTI)

Dinamo Zagreb: Igor Jovicevicet nevezték ki vezetőedzőnek a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatánál. A 46 éves szakember 2017 júliusa óta a klub U18-as együttesét irányította. Jovicevic valóra vált álomnak nevezte, hogy a felnőtt gárdánál dolgozhat. Elődje, Nenad Bjelica múlt csütörtökön távozott közös megegyezéssel, mert nem értett egyet azzal, hogy a klubvezetés a koronavírus-járvány miatt fizetéscsökkentést kért. A Dinamo Zagreb 18 pontos előnnyel vezeti a horvát bajnokságot. (MTI)

CSZKA Moszkva: A nagy múltú CSZKA Moszkva futballklub többségi tulajdonosává vált a VEB.RF állami fejlesztési társaság a részvények 77.63 százalékának megszerzésével. Az orosz klub felhalmozott adósságai miatt nehéz helyzetbe került, megmenekülését az állami intézmény belépése biztosíthatja, amely az adósságrendezés mellett fejlesztéseket is ígért. A jelentés szerint a klubvezetés is átalakult, az új tulajdonost, a gazdaságfejlesztési intézetet négyen képviselik a CSZKA irányító testületében. (MTI)

Kína: Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését Kínában, a kantoni létesítményben 100 ezer ülőhelyet alakítanak majd ki. A Kanton Evergrande Labdarúgó Stadion, melyet külső megjelenésére, formájára utalva Lótuszvirág Stadionként is emlegetnek, 12 milliárd jüanba (554.8 milliárd forint) fog kerülni az ingatlanfejlesztő cég közlése szerint. Az aréna a kínai élvonalban szereplő kantoni klubnak, a Kuangcsou Evergrande csapatának lesz az otthona és befogadóképességét tekintve a barcelonai Camp Noutól veszi el az első helyet a többfunkciós futballstadionok között. A legtöbb nézőt befogadó aréna ugyanakkor az elsősorban nem a labdarúgást szolgáló észak-koreai Rungnado Május Elseje Stadion marad, a phenjani létesítményben 114 ezer ülőhely van. A kantoni stadiont, melynek munkálatai szűk egy hete kezdődtek el és a tervek szerint 2022 végén fejeződnek be, a Sanghajban tevékenykedő amerikai építész, Hasan Syed tervezte. A létesítményben a tervek szerint szerepet kap a szórakoztatás, illetve lesznek benne üzletek és vendéglátóegységek is. Az építtető cég azzal indokolta nagyszabású beruházását, hogy Kínában kevés a multifunkciós futballstadion, és ez az új létesítmény hozzájárulhat az ország labdarúgásának fejlődéséhez. Az Evergrande csoport jelezte, hogy további két, egyenként mintegy 80 ezer néző befogadására alkalmas stadion építését is tervezi más kínai városokban. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz