Fotó: www.twitter.com/HUNgarianTENNIS

Nemcsakfoci: Fucsovics száguld az Australian Openen, Babos korán búcsúzott

Fucsovics Márton a regnáló U21-es világbajnokot is elintézte az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Babos Tímea viszont már az első meccsén kikapott.
Nyikes Zoltán 2020. január 22., szerda 9:54
Fotó: www.twitter.com/HUNgarianTENNIS
Fucsovics Márton a regnáló U21-es világbajnokot is elintézte az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Babos Tímea viszont már az első meccsén kikapott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. január 22., szerda 9:54

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.

Az első két szettben a világranglistán 67. magyar játékos egy-egy brék után, 3:3-nál ismét elvette riválisa adogatását, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 82. helyen áll. Ez mindkét esetben elég volt a szett megnyeréséhez, a harmadik felvonásban viszont a 27 éves Fucsovics került hátrányba (0:2), ám stabil alapvonaljátékkal 4:3-ra fordított, 18 éves riválisa pedig - aki tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját - meccslabdánál kettős hibát ütött. Első találkozójuk 2 óra 16 percig tartott.

Fucsovics a diadal után a pálya szélén boldogan fogadta a magyar szurkolók gratulációját, majd mindenkivel "lepacsizott" és fotózkodott. Az MTK teniszezőjére a 32 között az amerikai Tommy Paul (80.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:
Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott az Australian Openen, miután szerdán kikapott a lengyel Iga Swiatektől.

A világranglistán 88. magyar játékos - honlapja szerint - gyengén kezdte a 33 perces első játszmát, és 18 éves ellenfele gyorsan el is döntötte azt. Az 56. helyen álló Swiatek a második gémben brékelt, utána pedig 5:3-ig szinte tökéletesen adogatott, s alig veszített labdamenetet.

A két játékos első találkozójának második felvonása sem hozott változást. A lengyel tinédzser két brékkel 4:0-ra elhúzott, ekkor a 26 éves Babos hozta az adogatását, majd elszalasztotta egyetlen bréklabdáját. Végül 5:2-es állásnál Swiatek magabiztosan hozta a szerváját, és befejezte a mérkőzést, amely 1 óra 8 percig tartott. Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán csütörtökön kezdi meg szereplését párosban.

A második helyen kiemelt, világbajnok magyar, francia duó a 64 között a Dalila Jakupovic, Raluca Olaru szlovén, román kettőssel csap össze.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

nők:
Babos Tímea-Iga Swiatek (lengyel) 3:6, 2:6

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
REAC
Urbán lehet az edző
Sajtóhírek szerint Urbán Flórián veheti át a harmadosztályban szereplő rákospalotaiak irányítását.
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Tovább az összes átigazoláshoz