MTK

NB II: Az élvonalból vett játékost az MTK - korábbi U21-es válogatott érkezett a fővárosiakhoz

Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy érvényesítette az opciós jogát, s végleg megvásárolta Cseke Benjámin játékjogát.
Csakfoci Admin 2020. január 21., kedd 13:57
Az MTK Budapest hivatalos oldalán jelentette be, hogy érvényesítette az opciós jogát, s végleg megvásárolta Cseke Benjámin játékjogát.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 21., kedd 13:57

A középpályást augusztus végén vették kölcsön a Paksi FC-től, és őszi teljesítményének hatására a klub már most télen kivásárolta őt élő szerződéséből, Cseke Benjámin pedig ezzel párhuzamosan új, hosszútávú megállapodást írt alá az MTK Budapesttel – közölte az mtkbudapest.hu.

- Pontosan azt kaptuk tőle az elmúlt hónapokban, amit vártunk. Teljesítményével meggyőzte a klubvezetést arról, hogy érdemes már most élni a kivásárlási opcióval. Amikor kölcsönvettük, fontos szempont volt, hogy fizikálisan is tudjuk erősíteni a csapatot: több adat is megjelent már arról, hogy csapatunk futóteljesítményben sokat lépett előre, ő pedig ennek az együttesnek az egyik legtöbbet futó játékosa. Emellett sok párharcot is nyer, rendkívül kevés szabálytalanság mellett, és az előre játékot is igyekszik segíteni. A szakmai stáb visszajelzései alapján ideális partner a közös munkához: amellett, hogy több poszton is bevethető, személyiségéből fakadóan maradéktalanul megoldja azt, amit kérnek tőle, hiszen nagyon fegyelmezett és csak a kapott feladatra koncentrál - indokolta a klub lépését Polyák Balázs sportigazgató.

A 25 éves belső középpályás ősszel 14 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a szakmai stábtól. Cseke jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, hiszen eddig 68 találkozón játszott már az NB I-ben. A korábbi U21-es válogatott játékos a hazai első osztályban egyébként nálunk mutatkozott be, még 2014 őszén.

Ezt követően az Újpest FC igazolta le, amelyet közel négy szezonon át erősített, innen került Paksra, ahonnan most kivásárolta az MTK Budapest.

Az NB I-ben, az NB II-ben és a Magyar Kupában eddig 13 gólig és 14 gólpasszig jutott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz