Milliókra büntette a FIFA a foci élő legendáját

Feltöltve: 2016, február 18 - 12:11 Frissítve: 2016, február 18 - 12:12

Pénzbüntetéssel sújtotta és figyelmeztette Franz Beckenbauert a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága, mert megtagadta az együttműködést a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság odaítélésével kapcsolatos vizsgálatban.

A testület a figyelmeztetés mellett azért szabott ki 7000 svájci frankos (kétmillió forintos) büntetést a német futball élő legendájára, mert többszöri kérés ellenére sem működött együtt a vizsgálatot folytatókkal. A bizottság hiányolta, hogy a hetvenéves sportvezető nem vett részt a személyes meghallgatáson, és írásban sem válaszolt a kérdésekre.

A bizottság állásfoglalásában azzal indokolta az enyhe büntetést, hogy Beckenbauer végül mégis vállalta az együttműködést. Beckenbauer a FIFA végrehajtó bizottságának tagja volt 2010 decemberében is, amikor megszavazták, hogy Oroszországban, majd Katarban rendezzék a vb-t (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON