Fotó: www.ztefc.hu/Szekeres Péter
ZTE

Megtagadta a pályára lépést az NB I-es légiós: "Nem akartam egy percet sem játszani"

Több alkalommal is hallotta a zalaegerszegi szurkolók rasszista megnyilvánulásait bemelegítés közben a válogatott játékos, ezért megtagadta a pályára lépést a Vidi ellen.
Nyikes Zoltán 2020. július 3., péntek 10:01
Fotó: www.ztefc.hu/Szekeres Péter
Több alkalommal is hallotta a zalaegerszegi szurkolók rasszista megnyilvánulásait bemelegítés közben a válogatott játékos, ezért megtagadta a pályára lépést a Vidi ellen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 3., péntek 10:01

A Zalaegerszegi TE FC ciprusi-kongói kettős állampolgárságú középpályása, Fanos Katelaris a közösségi oldalán tálalt ki a MOL Fehérvár FC elleni utolsó bajnokin történt sajnálatos történésekről. A 23 éves játékos azt írta, miután többször is hallotta bemelegítés közben, hogy a zalaegerszegi drukkerek rasszista megnyilvánulásokkal illették a Vidi labdarúgóit, közölte Márton Gábor vezetőedzővel, hogy nem fog pályára lépni.

– Mindenekelőtt ember vagyok, pontosabban egy fekete ember. Büszke vagyok rá! Ma a meccs alatt egy drámai esemény történt a bemelegítésem során. A szurkolóink rasszista hangokkal és huhogással illették az ellenfél játékosait a bőrszínük miatt. Ez háromszor is megtörtént, ezután úgy döntöttem, hogy abbahagyom a bemelegítést, és nem lépek pályára a meccs hátralévő részében – írta bejegyzésében az Omonia Nicosiától fél évre kölcsönvett játékos.

Katelaris posztjában utalt George Floyd sokkoló halálára és az azt követő tiltakozáshullámra is és hozzátette, tudja, hogy nem akadályozhatja meg ezeket a megnyilvánulásokat.

– De egészen a halálom napjáig harcolni fogok a hitem mellett.

Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül

– zárta bejegyzését Katelaris.

A 7-szeres ciprusi válogatott középpályás a tavaszi szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=726626724831869&id=141450750016139

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh Hunor Vajk
Hosszú távú szerződést írt alá a dán Köbenhavnnál az U17-es magyar válogatott játékos, Németh Hunor Vajk.
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Tovább az összes átigazoláshoz