Egy hónapra leállhat az olasz fociélet a koronavírus miatt, négy új igazolásra készül a Barca – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. március 3., kedd 22:25
A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. március 3., kedd 22:25

ANGLIA

FA-kupa: A durva kapusbaki után a Liverpool megint kikapott és kiesett – videók

Manchester City: A Manchester City labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Yan Couto, a tavalyi U17-es világbajnokságon győztes brazil válogatott jobbhátvédje. Az angol klub a keddi közleménye szerint ötéves szerződést kötött a 17 esztendős futballistával, aki a Coritiba együttesétől a nyáron érkezik a szigetországba. Yan Coutót - akiért sajtóhírek szerint hatmillió fontot fizet a manchesteri klub - posztja legtehetségesebb játékosának tartják, a világbajnokságon hazai közönség előtt ő dolgozta ki a legtöbb helyzetet a védők közül. (MTI)

Manchester United: A Telegraph értesülései szerint a Manchester United vezeti a versenyt a Jadon Sanchóért folytatott harcban. Az Express úgy tudja, az MU a Liverpoolal fog megharcolni Jadon Sancho kegyeiért, és 100 millió fontot sem sajnálnának érte, miközben az RB Leipziget erősítő Timo Wernert is kinézte magának a két angol klub.

Arsenal: Az Express értesülései szerint az Arsenal leigazolta volna a RB Leipzig 21 éves védőjét, Dayot Upamecanót, és a londoniak közel voltak ahhoz, hogy egy 50 millió fontos ajánlatot tegyenek érte a januári átigazolási időszakban.

Chelsea: Brit lapinformációk szerint a Chelsea kinézte magának a Porto balhátvédjét, Alex Tellest, miután a vezetőség elégedetlen Marcos Alonso és Emerson teljesítményével. (Star)

Liverpool: A fogadási szabályok megsértése miatt június 17-éig eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől Daniel Sturridge-ot, az FC Liverpool korábbi, jelenleg klub nélküli játékosát. A játékost tavaly meggyanúsították, hogy az esetleges Sevillába igazolásáról 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak, akik ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor. Az angol szövetség (FA) július közepén hat hétre eltiltotta, de a büntetésből - amely mellé 75 ezer font bírság is járt - négy hetet felfüggesztettek. A vád szerint a támadójátékos 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált. Az FA már akkor jelezte, hogy nem ért egyet a bizottság megállapításaival, és fellebbezett. Ennek eredményeképpen született meg hétfőn a június közepéig szóló, világszerte érvényes eltiltás - illetve további 75 ezer font pénzbírságot is kapott -, mivel egy független testület további két vádpontot is megalapozottnak ítélt. Egyben felhívták a klubok figyelmét, hogy az eltiltás lejártáig ne alkalmazzák Sturridge-ot. A futballista közölte, továbbra is küzdeni fog azért, hogy a hivatásos játékosok szabadon beszélhessenek családtagjaikkal és közeli barátaikkal, anélkül, hogy szankcióktól kellene tartaniuk. Hangsúlyozta, a fellebbezést elbíráló testület is elismerte, hogy senki nem fogadott a tőle kapott információk felhasználásával. (MTI nyomán)

Leicester City: A Leicester City figyelemmel kíséri a Burnley angol védőjének, Charlie Taylor teljesítményét, akiben Ben Chilwell helyettesét látják a vezetők. (Times)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A spanyol Sport információi szerint Barcelona vezetősége 70 millió eurót, és két játékosát, Nélson Semedót és Arturo Vidalt szeretné az Internek "adni" az argentin Lautaro Martínezért cserébe, aki szezononként 7 milliót keresne a katalánok színeiben. A Sport emellett úgy tudja, hogy a Barcalona a nyáron összesen négy játékost igazolna: két támadót és két védőt. Az egyik szóban forgó támadó egy klasszikus középcsatár lehet, aki nagy valószínűséggel tehermentesítené a jelenleg sérüléssel bajlódó Suárezt, a másik lehetséges igazolás pedig egy szélső lenne.

Real Madrid: Elkerülhetetlenné vált a műtét Eden Hazard számára, akit a Levante ellen 1-0-ra elveszített bajnoki 67. percében kellett lecserélni. Mint később, az orvosi vizsgálatok során kiderült, a 29 éves belga támadónak bokamagasságban eltörött a jobb sípcsontja, ugyanoda kapott rúgást, ahova novemberben is, melyet követően mintegy három hónapot volt kénytelen kihagyni. (ESPN)

Real Madrid / PSG: A Real Madrid és a PSG is figyelemmel kíséri Jadon Sancho teljesítményét, aki legszívesebben visszatérne Angliába. (Mirror)

Athletic Bilbao: Ha újabb rasszista támadás éri, akkor csapattársaival együtt levonul a pályáról Inaki Williams, az Athletic Bilbao labdarúgója. A ghánai apától és libériai anyától származó, de spanyol válogatott csatár egy interjúban arról beszélt, akkor is így fognak tenni, ha mindez a mérkőzés automatikus elvesztésével jár. "Tudom, hogy a társaim Barcelonában is ezt tették volna. Azóta beszéltünk a kérdésről, és legközelebb így fogunk cselekedni. A 21. században élünk, vannak dolgok, amelyek megengedhetetlenek." – nyilatkozott Williams arra a januári esetre utalva, amikor az Espanyol szurkolói bőrszíne miatt szidalmazták. A barcelonai klub azóta 12 embert azonosított a gyűlölködők közül. (MTI)

OLASZORSZÁG

Juventus: Cristiano Ronaldo édesanyja stroke-ot kapott

Olasz Kupa: Nem zártkapus lesz végül, hanem elhalasztják a szerdára kiírt Juventus-AC Milan Olasz Kupa-elődöntő visszavágót. A Milan már megérkezett Torinóba, amikor megtörtént a kedd esti bejelentés. Sőt, az olasz kormány tervei szerint a következő 30 napra az összes sporteseményt leállíthatják az országban (ANSA)

Internazionale: Az olasz labdarúgó Serie A vezetőjére tett sértő megjegyzés miatt eljárás indult Steven Chang, az Internazionale elnöke ellen.

A legnagyobb és legsötétebb bohóc, akit valaha láttam

– írta a kínai sportvezető hétfőn Instagram-oldalán Paolo Dal Pinóról. Chang azon bosszantotta fel magát, hogy a liga múlt héten úgy döntött, az előző fordulóból néhány meccset zárt kapuk mögött fognak megrendezni, köztük a Juventus-Internazionale csúcsrangadót, majd szombaton bejelentették, hogy májusra halasztják a találkozókat. A döntés bírálói, így az Inter illetékesei szerint a Juventus nyomására született meg a döntés a halasztásról, mert a torinóiak nem akarták saját szurkolóik nélkül lejátszani a bajnoki címért folyó versenyfutás szempontjából is fontos rangadót. A liga az Inter elnökének bejegyzésére kedden reagált, jelezve, hogy fegyelmi eljárást indított ellene. A tabellán jelenleg a Lazio áll az élen, két ponttal megelőzve a második helyezett Juventust és nyolccal a harmadik helyen álló Intert. Ugyanakkor a Juve egy, az Inter pedig két meccsel kevesebbet játszott a rómaiaknál. (MTI)

Cagliari: Menesztette Rolando Maran vezetőedzőt a Cagliari, amely 11 mérkőzés óta nyeretlen az olasz labdarúgó-bajnokságban. A szardíniai csapat december 2-án, a 14. forduló zárómeccsén 4-3-ra legyőzte a Sampdoriát - ez volt sorozatban a 12. veretlen bajnokija -, és negyedik volt a tabellán. Azóta viszont egyszer sem tudott nyerni, legutóbb 4-3-ra kikapott az AS Romától, és a 26. fordulót követően már csak a 11. helyen áll a Serie A-ban. Ez volt a 13. edzőváltás az olasz élvonal mostani idényében. A 2018 nyarán kinevezett Rolando Maran mellett Christian Maraner és Gianluca Maran pályaedzőket szintén elbocsátották. Az új vezetőedző Walter Zenga lett. (MTI)

NÉMETORSZÁG

RB Leipzig: Az Arsenal által is kiszemelt francia védő, Dayot Upamecano elmondása szerint jól érzi magát a lipcseieknél, és nem szándékozik csapatot váltani a nyáron. (Mirror)

Német Kupa: Negyedosztályú csapat az elődöntőben – videó

VILÁGFUTBALL

Koronavírus: Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) munkacsoportot állított fel, melynek feladata, hogy megoldást találjon a koronavírus-járvány miatti halasztásokkal átalakuló versenynaptárt érintő problémákra. Teodor Teodoridisz, a szervezet főtitkára az amszterdami UEFA-kongresszuson kedden azt mondta, a testületet hétfőn hozták létre, és már meg is kezdte a munkát. A vírus európai terjedése miatt több labdarúgó-bajnokságban is mérkőzéseket halasztottak el, a legnagyobb problémát mindez várhatóan Svájcban okozza: a helyi bajnokságot legalább március 23-ig felfüggesztették, miután a csapatok képviselői közölték, nem hajlandóak zárt kapuk mögött játszani. Svájcban több mint kéttucat fertőzöttet találtak már, emiatt az ezerfősnél nagyobb tömeget megmozgató rendezvényeket március 15-ig betiltották, ezzel is igyekezvén elejét venni a járvány terjedésének. Ennek következtében a svájci labdarúgó-bajnokság első két osztályának összes mérkőzését törölték a válogatott szünetig. Olaszországban a 25. fordulóból négy, a 26. körből pedig hat mérkőzést halasztottak el, utóbbiakat május 13-ra. Előbbieknek még nincs új időpontja. A nyári Európa-bajnokság miatt – papíron – május 14-ig minden bajnokságnak véget kell érnie. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Légiósok
Tamás Márk
Azeri sajtóhír szerint a ciprusi, a lengyel és a román élvonalból csábítják a Neftci Baku magyar labdarúgóját.
Tovább az összes átigazoláshoz