Eb: Többlépcsős beléptetés vár a szurkolókra Lyonban

Feltöltve: 2016, március 15 - 22:50 Frissítve: 2016, március 15 - 22:50

Az Európa-bajnokság egyetlen magántulajdonban lévő helyszínén a magyar válogatott Portugália legjobbjaival mérkőzik meg. A nézők a szurkolói zónában szigorú ellenőrzésre, a mérkőzésre jegyet váltó drukkerek pedig többlépcsős beléptetésre számíthatnak.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott három helyszínen - Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban – lép pályára az Európa-bajnokság csoportmeccsein. Bernd Storck szövetségi kapitány együttese első találkozóját június 14-én Bordeaux-ban játssza Ausztriával. Négy nappal később az északi szigetország lesz az ellenfél Marseille-ben, míg június 22-én, Lyonban a Portugália elleni összecsapással zárul csoportkör. Az Európai Labdarúgó Szövetség helyszínbejárást tartott a kontinensviadal több létesítményében is, ám ezek elsősorban a technikai paraméterek pontosításáról szóltak – ilyen például a kamerák, a kommentátori állások, valamint a kihelyezett helyszíni stúdiók elhelyezésének meghatározása.

Lyon sportért felelős alpolgármestere - aki még sportolóként a 2012-es olimpián Berki Krisztiánnal és Hidvégi Viddel is versenyzett – elmondta, Lyon nagyon büszke arra, hogy egyike lehet annak a tíz helyszínnek, amelyik otthont adhat a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságnak. Yann Cucherat hangsúlyozta, a terrorveszély szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be, így egy többlépcsős beléptetési rendszerrel készül Lyon a kontinensviadalra, illetve a Place Bellecouron kialakított szurkolói zónában is arra törekszenek majd, hogy a minimálisra csökkentsék a terrorveszély kockázatát. Cucherat szerint a város Eb alatti kereskedelmi bevétele 170 millió euró körül mozoghat majd.

A stadion, ami 12 kilométerre fekszik a város központjától könnyen megközelíthető egy erre a célra épített villamospályán, a belvárost pedig összekötötték a repülőtérrel, így közúton is egyszerűen megközelíthetőek a létesítmények. Az 59 ezer néző befogadására képes stadion egy teljesen új létesítmény, egyben az egyetlen, amely az Európa-bajnokság helyszínei közül magántulajdonban van. (M1 aktuális)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON