Hajnal Sukerhez hasonlította a Fradi-igazolást - Grófot elengednék, a nemzetközi piacon hátrányban vannak

A Ferencváros sportmenedzsere szerint ők nem tudnak spekulálni és pókerezni az átigazolási piacon, és bár nem zárta ki a további játékosmozgást, a tervüket már teljesítették.
Csakfoci Admin 2020. augusztus 22., szombat 14:28
A Ferencváros sportmenedzsere szerint ők nem tudnak spekulálni és pókerezni az átigazolási piacon, és bár nem zárta ki a további játékosmozgást, a tervüket már teljesítették.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. augusztus 22., szombat 14:28

Szerdán magabiztosan jutott tovább a svéd Djurgarden ellen a Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, így a magyar bajnok jövő szerdán a skót Celtic otthonában léphet pályára a második fordulóban. Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere a zöld-fehérek nemzetközi szerepléséről is beszélt az Origónak adott interjújában.

- A lehető legerősebb ellenfelet kaptuk, ez tény. Viszont nagyon alaposan felkészültünk a Djurgardenből, és hittünk magunkban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Az, hogy ennyire magabiztosan jutottunk tovább, ilyen jó teljesítményt nyújtva, az a csapat erejét mutatja. Hiba nélkül, koncentráltan hoztuk le a kilencven percet. Büszkék vagyunk nagyon erre a sikerre, jó csapat ellen kerültünk a következő körbe - mondta Hajnal Tamás, majd rátért a Celtic elleni meccsre. - A mérkőzés esélyese egyértelműen a Celtic. Viszont a tavalyi európai kupaszereplésünk, illetve a mostani, Djurgarden elleni meccs is azt mutatja, hogy hinnünk kell magunkban. Bíznunk kell abban, hogy képesek lehetünk meglepetésre. Szeretnénk nehéz mérkőzésre kényszeríteni a Celticet,és ha ez sikerült, akkor egy meccsen bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy nagy múltú csapatról van szó, amely rendszeres szereplője a Bajnokok Ligájának, ennek ellenére megpróbálunk továbbjutni.

Tavaly az ugyancsak sokkal esélyesebb Dinamo Zagreb ellen is sikerült 1-1-s döntetlent játszanunk idegenben a BL-selejtezőben, miért ne sikerülhetne most is valami hasonló bravúr. Alázatosan készülünk, és a pályán akarjuk megmutatni, hogy milyen jó csapat a Fradi.

A sportszakember a klub nyári szerzeményeiről is beszélt.

- Nagyon örömteli, hogy mindenkitől biztató visszajelzéseket kapunk az új igazolásokkal kapcsolatban. Ez igazából a játékosok érdeme. Még nem olyan régóta vannak itt, egyelőre azért a beilleszkedés folyamata tart.

Hosszú ideje figyeltük már őket, előre megtervezett célok, szempontok, illetve profilok alapján döntöttük el, hogy milyen típusú labdarúgókra van szükségünk. Nagyon hosszú tárgyalások árán sikerült megszereznünk őket.

Ki kell emelnem a negyedik nyári szerzeményünket, Roko Baturinát is, aki még csak 20 éves, de nagyon ígéretes focista, aki idővel nagy erőssége lehet a csapatnak. Másabb típusú csatár, mint amilyenek eddig a keretben voltak. Tipikus "target man", aki háttal a kapunak is jól játszik, erős az összjátékban, és a fizikai adottságai is kiválóak, 187 centiméter magas labdarúgóról beszélünk. Ilyen támadót kerestünk, ugyanis a támadóink közül Zubkov, Tokmac, vagy éppen Boli is alacsonyabb, pörgősebb játékos.A leigazolásával nőttek a variációs lehetőségeink. Még csak most robbant be a felnőtt futballba, egy szezonja volt Szlovéniában.

Davor Sukerhez tudnám hasonlítani, még biztosan sokan emlékeznek rá. Igazán szemfüles csatár, de mivel még csak 20 éves, így még türelemre van szüksége, hogy bizonyítsa a tehetségét.

Hozzátette, amíg nyitva van az átigazolási piac, bármi megtörténhet, és lehet olyan szituáció, amire reagálniuk kell.

- Természetesen minden szempontot figyelembe kell vennünk. Viszont mi nem tudunk pókerezni, arra spekulálni, hogy mi történik a jövőben. Persze vannak terveink minden eshetőségre, de az elsődleges cél az edzővel és elnök úrral egyeztetve az volt, hogy komplett legyen a csapat a selejtező előtt.

Erre készültünk, emiatt hátrányban is vagyunk a nemzetközi piacon. A járványhelyzet miatt ugyanis szeptember végéig lehetnek még érdekes játékosok, akik szabadon igazolhatóvá válnak majd, de erre nem tudtunk várni. A terveket megvalósítottuk.

Hajnal arról a Gróf Dávidról is nyilatkozott, akinek lehetséges új csapataként honlapunk információi szerint a DVSC merült fel.

Három jó kapussal rendelkezünk jelenleg. Dávid viszont megkeresett minket a szezon végén, hogy a több játéklehetőség reményében a váltásban gondolkozik. Erre mi fel is készültünk kapusposzton, és megszereztük Bogdán Ádámot. Nyitottak vagyunk, megfelelő ajánlat esetén távozhat a klubtól.

A teljes interjú Hajnal Tamással itt olvasható el!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz