Ő lett a FIFA új elnöke - lezárult a szavazás

Feltöltve: 2016, február 26 - 19:31 Frissítve: 2016, február 26 - 20:34

A 46 éves olasz-svájci Gianni Infantino lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnöke, miután a küldöttek többsége rá szavazott a szervezet rendkívüli, pénteki kongresszusán, a svájci Zürichben. Az UEFA eddigi főtitkára a második körben tudta megszerezni a szükséges számú voksokat. Infantino a FIFA történetének kilencedik, hivatalosan megválasztott elnöke, a korrupciós botránysorozatba keveredett és korábban felfüggesztett Sepp Blattert váltja a poszton.

Gianni Infantino a pénteki szavazás második körében a voksok (összesen 207) több mint felét, 115 támogatást kapott a küldöttektől, így megnyerte az elnökválasztást.

Ellenfelei közül a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Khalifa sejkre, az ázsiai szövetség elnökére 88-an, Ali Bin al-Hussein jordán hercegre 4-en szavaztak, a francia Jérome Champagne-ra, a FIFA korábbi főtitkár-helyettesére viszont senki.

Az MLSZ részéről Vági Márton főtitkár szavazott egyébként.

A második fordulóra azért volt szükség, mert az első körben is győztes Infantino nem kétharmados többséggel nyert. A második körben az egyszerű többség, azaz 104 szavazat is elegendő volt a győzelemhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON