Bogdán távozna a Liverpooltól - Kloppal nem beszélt a hibájáról

Feltöltve: 2016, február 10 - 20:11 Frissítve: 2016, február 11 - 09:44

A magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám kikerült a Liverpool keretéből, emiatt pedig elmondása szerint vállalja a felelősséget. A hálóőr elmondta, továbbra is az a célja, hogy a Premier League-ben védjen, Jürgen Kloppal pedig azóta sem beszélt az ominózus hibáiról. Bogdán a jövőjét szem előtt tartva szeretne kölcsönbe kerülni, már csak azért is, mivel a közelgő Európa-bajnokság miatt rendszeres játéklehetőségre van szüksége, amelyről Bernd Storckkal is egyeztetett már.

Mint ismeretes, Bogdán Ádám a kezdeti bizalom után elveszítette helyét a Liverpool csapatában. A hálóőr két komoly hibát is vétett, ennek következtében pedig Jürgen Kloppnál kikerült a Vörösök keretéből.

A magyar kapus az Origo-nak beszélt a kialakult helyzetről.

- Az én helyzetemben minimális lehetőséget kaphat az ember egy olyan klubnál, mint a Liverpool, ebből kell a maximumot kihozni. Huszonöt Premier League-meccsem van, úgy gondolom, megugrottam az angol futballban elvárt szintet, talán ez a legfontosabb, amire támaszkodhatok. A Liverpoolnál is jól alakultak a dolgok, a Carlisle ellen három tizenegyest sikerült fognom, a Bournemouth ellen nem kaptam gólt, óriási élmény volt a Southampton 6-1-es kiütése is. Aztán jöttek a hibák. Ezekért természetesen vállalom a felelősséget. Felvetnek bizonyos kérdéseket, de ezeket tisztáztam magammal. Szerintem nem lettem sem jobb, sem rosszabb kapus, és most is ugyanaz a célom: szeretnék védeni a Premier League-ben, szeretnék védeni a Liverpoolban - mondta el Bogdán.

A hálóőr elmondása alapján a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp nem beszélte meg vele az ominózus hibákat.

- Egy szó sem esett róla, ő nem beszélt velem a meccs után, viszont a kapusedzővel, John Achterberggel átbeszéltem a dolgokat. Később is ő hívott, amikor a klub úgy döntött, visszahívja kölcsönből Daniel Wardot. Ez azért jelzésértékű volt, az Arsenal elleni meccset már a lelátóról néztem. Onnan pedig nem könnyű bizonyítani - nyilatkozta, majd a saját jövőjéről is beszélt.

- Először is védenem kell, és ennek a feltételei itt nem adottak. Az első csapat kapujától messzire kerültem, nincs értelme hazudni magamnak. Ráadásul egyre közeleg az Európa-bajnokság, mindenképp szeretnék ott lenni, ehhez pedig nyilván jól jönne, ha játszanék. Ezért is örülök, hogy sikerült megbeszélnem a klubbal, hogy legalább Anglián belül adjanak kölcsön, ha erre lehetőség adódik. Ez azért fontos, mert 28 nap letelte után bármikor vissza tudnak rendelni a klubhoz, ahogy az Warddal is történt, de ha Európába megyek, ez már nem igaz, oda tehát nem is enged el Klopp. Emiatt nem kerültem be a csapat Európa-liga-keretébe sem, amely egyébként is elég szűk, csak két felnőtt kapus számára van benne hely. De ha egyszer a kölcsönadásomat tervezzük, akkor egyébként is logikátlan lett volna betenni az El-keretbe - vázolta Bogdán.

A kapus arról is beszélt, hogy a válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal is egyeztetett már a kialakult helyzetről.

- Én kerestem, ismertettem vele a helyzetemet a napokban, és tudattam vele, törekszem a kölcsönadásra, hogy játékban legyek, de jelenleg a tartalékcsapat meccsein van lehetőségem védeni. Nem volt boldog, hiszen nem örömhírekről számoltam be, de biztosított róla, hogy nem mond le rólam, továbbra is követi a pályafutásom, és drukkol, hogy sikerüljön kölcsönben bizonyítanom - fogalmazott.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.