Haladás: Mátyust marasztalják - "Készen állok az újabb kihívásokra"

Mátyus János szinte reménytelennek tűnő helyzetből indulva tartotta bent a Haladást az NB II-ben. Nem csoda, hogy a vezetők vele képzelik el a folytatást és a szakember is szívesen maradna Szombathelyen.
Privacsek András 2020. május 13., szerda 19:40
Mátyus János szinte reménytelennek tűnő helyzetből indulva tartotta bent a Haladást az NB II-ben. Nem csoda, hogy a vezetők vele képzelik el a folytatást és a szakember is szívesen maradna Szombathelyen.
Szerző: Privacsek András 2020. május 13., szerda 19:40

- Telefonon és a közösségi felületeken tartottam a kapcsolatot a játékosokkal és úgy éreztem rajtuk, szívesen látnák már csapattársaikat,  és nekem is hiányoztak a futballisták – mondta Mátyus János a haladas.hu-nak. – Így kedden megtartottam az első edzést.

Ezt megelőzően – múlt héten – a vérből vett vírusteszten esett át a komplett keret, a szakmai stáb és a vezetés: mindannyiunk eredménye negatív lett. Az edzésen nem használtuk az öltözőket, a játékosok melegítőben érkeztek, utána egyből hazamentek.

Nagyon jó hangulatú tréning volt, a bemelegítés után kétkapus focival zártuk le az edzést, természetesen nem a taktika volt a lényeg, inkább örömfocit láttam. Tóth Barna például 50 méterről lőtt gólt... Azt tapasztaltam, hogy a fiúk odahaza rendesen elvégezték az előírt penzumot, és hiába volt a két hónapos kihagyás, játékban nagy hiányosságokat nem láttam. Örülök, hogy sérülése után Rózsa Dániel ismét a kapuba állhatott, miként annak is, hogy a korábban műtött Németh Márió – noha még nem játszhatott – egyre jobb állapotban van. Még csütörtökön és pénteken tréningezünk, jövő héten hétfőn, kedden és szerdán állapotfelmérésen vesznek részt a fiúk, majd egy időre elbúcsúzunk egymástól. Nem tudni mikor startol a következő szezon, ahhoz igazítjuk a felkészülés kezdetét.

Az edző beszélt a bajnokság lezárásáról is.

- Ami a bajnokság lezárását illeti, egyrészt örülök, mert a stábbal teljesítettük, amit vállaltunk - azaz a bennmaradást. Még úgy is, hogy minderre - mint ugye utóbb kiderült - mindössze hét fordulónk volt. Másrészt viszont a csapat játéka meccsről-meccsre javult, lendületben voltunk, szurkolóink újra mellénk álltak, ha így nézem, még szívesen játszottunk volna.

Mátyus szót ejtett a jövőjéről is.

- Séllei Árpád ügyvezetővel nagyon hasonlóan gondolkodunk, jó vele dolgozni. Készen állok az újabb kihívásra, persze látni kell a jövőképet, de szívesen maradnék Szombathelyen.

- Hamarosan valamennyi lejáró szerződésű játékossal leülök tárgyalni, fő cél a jelenlegi keret és a szakmai stáb egyben tartása - mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz