Eb 2020: Eldőlt, megrendezik-e az idei kontinenstornát – sajtóhír

Holland sajtóhírek szerint döntést hoztak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az Európa-bajnokságot.
Csakfoci Admin 2020. március 17., kedd 12:31
Holland sajtóhírek szerint döntést hoztak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az Európa-bajnokságot.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. március 17., kedd 12:31

A Het Nieuwsblad információi szerint a koronavírus-járvány drasztikus intézkedésre késztetheti az Európa Labdarúgó-szövetséget. A lap úgy tudja, hogy az UEFA elnöke, Alexander Ceferin a mai napon 13 órakor tartandó videókonferencián a halasztást fogja indítványozni az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, azaz egy évvel később, 2021 nyarán fogják megrendezni a kontinenstornát.

Az UEFA szerint az egész Európát megbénító járvány lecsengésének pontos időpontja bizonytalan, ezért lehetetlennek tartják, hogy biztonságos körülmények között megrendezzenek egy olyan sporteseményt 12 különböző országban - köztük négy mérkőzést Magyarországon is megrendeznének-, mint az Európa-bajnokság.

A lap hozzáteszi, az Eb esetleges elhalasztása nem lenne olcsó, hiszen az UEFA 300 millió eurós hozzájárulást szeretne behajtani a klubokon.

A Het Nieuwsblad értesülései szerint az európai labdarúgásért felelős közeg kívánsága, hogy a járvány elmúltával a felfüggesztett nemzeti bajnokságokat befejezzék, ami kizárná az idei Európa-bajnokság megrendezését.

A BL és az EL is eltolódik

A Het Nieuwsblad megemlíti, hogy június 30-ig vagy július 30-ig kitolva fogják befejezni a BL-t és az EL-t.

Emellett az UEFA a FIFA-val is szeretne egyezségre jutni abban, hogy a Copa América is egy évvel eltolódjon, és ezzel együtt párhuzamosan a FIFA 24 csapatos klub vb-je is halasztásra kerülne, mivel azt eredetileg 2021. június-júliusra terveztek előzetesen.

Olvastad már?
Koronavírus: Az MLSZ felfüggesztette minden versenysorozatát - hivatalos
Átmeneti időre, az újabb döntésig a magyar fociban is leáll az élet a koronavírus terjedése miatt - jelentette be hétfő délután az MLSZ.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Mamoudou Karamoko
A Vidi 1 millió euróért tarthatja meg végleg kölcsöncsatárát, de egyelőre nem jelezte a Köbenhavnnek, hogy élne az opciójával. (NSO)
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Tovább az összes átigazoláshoz