Fotó: www.fradi.hu

A Vidi-edző elmondta, miben jobb jelenleg a Fradi; Rebrov: "Mit ér ez a három pont, ha...?" - NB I-es értékelések

A MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Joan Carrillo szerint technikailag, taktikailag és erőnlétben is javult az NB I az előző 4,5 évben, így neki is nehezebb a dolga. Rebrov úgy látta, élvezettel játszottak a játékosai. Edzői nyilatkozatok.
Nyikes Zoltán 2020. február 15., szombat 22:30
Fotó: www.fradi.hu
A MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Joan Carrillo szerint technikailag, taktikailag és erőnlétben is javult az NB I az előző 4,5 évben, így neki is nehezebb a dolga. Rebrov úgy látta, élvezettel játszottak a játékosai. Edzői nyilatkozatok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 15., szombat 22:30

Ferencváros–MOL Fehérvár FC 1-0

Szergej Rebrov (FTC): – Három nagyon fontos pontot szereztünk. Abszolút ezt a magabiztosságot vártam a játékosoktól, mondtam is nekik, hogy ha elveszítjük a labdát, azonnal nyomás alá kell helyezni a Fehérvárt. Nem hagytuk őket játszani. A meccs után azt mondtam a játékosoknak, hogy élvezettel játszottak ma, a szurkolók is hasonlót várnak el tőlünk. Nagyon élvezetes meccset játszottunk intenzitás szempontjából, de ehhez az kellett, hogy megfelelő szinten álljanak, ezért is fogunk dolgozni a jövőben is. Természetesen nagyon fontos ez a három pont, megérdemlik a játékosok, hogy ünnepeljenek, de holnaptól el kell kezdeni készülni a Mezőkövesd elleni nagyon fontos meccsre. Mit ér ez a három pont, ha ezek után nem vesszük komolyan a találkozóinkat?

Joan Carrillo (Vidi): – Olyan mérkőzés volt, mint amire számítottam előzetesen. Kemény találkozót játszottunk egy jó csapat ellen, a Ferencváros érdekes módon a második félidőben szerezte meg a győztes gólt, pedig az első játékrészben volt több lehetősége. Védekezésben szervezettek voltunk a meccs részében, de egy hiba elég volt ahhoz, hogy betaláljon az ellenfél. Kétségtelen, hogy támadásban több kell attól, amit ma mutattunk és el kell ismerni, hogy a párharcokban alulmaradtunk. Sok technikai hibát vétettünk, ez volt az oka annak, hogy nem voltam elégedett a támadásokkal. Támadók érkeztek a pályára a padról, azért jöttünk, hogy megnyerjük a meccset, ezért a támadójátékot próbáltam erősíteni, de ezek után sem ment jól az előrejáték. Egyértelműen jobb jelenleg a bajnokság, mint 4,5 évvel ezelőtt, amikor legutóbb itt voltam, ezáltal nehezebb dolgom is van. Technikailag, taktikailag, erőnlétben is javult az NB I. Az a célom, hogy fejlesszem a csapatot, ezért dolgozunk napról napra, ez egy kemény feladat most mindenki számára, de boldog vagyok, hogy visszatérhettem Fehérvárra, nagyon jó helyen vagyok. Tudom, hogy a játék fizikai elemeiben jobb a Ferencváros jelen pillanatban. Láttam ezt a kispadról is, éppen ezért más stílusú játékot akarok játszatni a csapatommal, mint a Fradi. A labdát járatva szeretnénk támadásokat építeni és játszani a futballt, de amikor annyi technikai hiba van, mint ma, akkor ez nem sikerülhet magasabb szinten. Ebben a pillanatban a csapat regenerációja és a sérültek felépülése jár a fejemben, szerdán az Újpest ellen a Magyar Kupában vár ránk nagyon fontos meccs. Hatpontos a különbség a Fradi és a Vidi között, ha a Ferencváros megnyeri az elmaradt meccseit, akkor lehet, hogy ez nőni is fog, akárhogy is lesz, harcolni fogunk, ameddig lehetőségünk lesz megszerezni az aranyérmet.

Debreceni VSC–Mezőkövesd 1-3

Vitelki Zoltán (DVSC): – Jól Kezdtük a mérkőzést, megvolt a lehetőségünk a gólszerzésre, próbáltunk úgy játszani, ahogy azt elterveztük. Hajtottak, mentek a játékosok, de a hibáinkat a Kövesd kihasználta. Kaptunk most egy pofont, mennünk kell tovább, tenni a dolgunkat. Azon kell dolgoznunk, hogy minél kevesebb olyan helyzet legyen egy mérkőzésen, amiből az ellenfél előnyt tud kovácsolni. Pozitívum, hogy a játékosok mentek végig, a szépítés megvolt, de ma csak ennyi volt a csapatban. (haon.hu)

Kuttor Attila (Kövesd): – Egyik mérkőzésre sem úgy futunk ki, hogy tudjuk, magabiztos sem győzelmet fogunk aratni, azért mindig meg kell dolgozni. Az előző mérkőzéseken is nagyon jó teljesítményt nyújtittunk, csak ez nem jött ki számszerűségében. Tudtuk, hogy a jó formában lévő, dinamikus, fiatalos lendületes csapathoz látogatunk, erre felkészültünk. Minden mérkőzésen a saját játékunkat szeretnénk előtérbe helyezni, ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre, ez ma sikerült. (www.haon.hu)

ZTE FC–Újpest FC 2-1

Márton Gábor (ZTE): – Ezt a meccset nem én, hanem a csapat nyerte meg, aminek örülünk, hiszen nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra. Ez a siker még több hitet adhat a játékosoknak, hogy semmi nincs veszve, nagyon sok pontot lehet még szerezni a bajnokságban. Akaratban felülmúltuk ellenfelünket, és a mellett, hogy most az eredményesség az elsődleges, időnként kifejezetten szépen is játszottunk. Nagyot melóztak a srácok, az ő érdemük, hogy nyertünk ma. Szeretem, ha tudatosan játszik a csapatom, így megpróbáltunk inkább a földön játszani, mivel elöl Ikoba kivételével nem vagyunk igazán magasok, ráadásul az ívelések kiszámíthatatlanabbak is. Kellett már ez a sikerélmény a fiúknak, hogy még tovább tudjunk fejlődni, és az, hogy a játék is jól ment, mindenféleképpen pluszt adhat a továbbiakra nézve.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): Gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, megszereztük a vezetést is, aztán a hazaiak gólja után megpróbáltunk felállni, de a játék már nem olyan volt, mint előtte. Hiába próbálkoztunk, nem jött a gól és a játék sem tükrözte azt az elszántságot, amire szükség lett volna. Nem vagyunk könnyű szituációban, de nem ez az első ilyen alkalom, amióta Újpesten dolgozom.

Olvastad már?
NB I: Legyőzte a Vidit, hatalmas lépést tett a Fradi a bajnoki cím felé - videó, tabella
Egyetlen gól döntött a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC szuperrangadóján, amit a hazai zöld-fehérek szereztek, így előnyük hat pont az élen úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszottak Carrillo csapatánál.
Elolvasom

Kaposvár–Honvéd 0-1

Disztl László (Kaposvár):Az első félidőt jobban kezdte a Honvéd, mi nehezen lendültünk játékba, sajnos a kapott gól kellett ahhoz, hogy magunkhoz térjünk. A félidő második része aztán kiegyenlített játékot hozott, kevés helyzettel. A második félidőre feltoltuk a védekezésünket, próbáltuk megjátszani a széleket, több veszélyes helyzet is adódott, a második játékrész alapján legalább egy pontot érdemeltünk volna. Nem igazolódott be a mondás, hogy aki sokat tesz a sikerért, annak szerencséje is van. Mi sokat tettünk, mégsem volt szerencsénk és pont nélkül maradtunk. (www.honvedfc.hu)

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Megérdemeltük ezt a győzelmet, talán a Honvéd egyik legszebb mérkőzésén vagyunk túl. Nehéz pályán játszottunk, és a Kaposvár sem volt könnyű ellenfél, hiszen az utolsó helyezett csapatok ellen mindig nagyon nehéz, ők mindent megtesznek azért, hogy bennmaradjanak. Szép meccsen vagyunk túl, elégedetten távozunk. Noha most csak 7-8 percet játszott Ugrai Roland, az edzéseken sokat volt már velünk. Nagyon fontos segítséget jelent a csapat számára, de sajnos 11-ben kell meghatározni a pályán küzdők létszámát. (www.honvedfc.hu)

Puskás Akadémia-Kisvárda 3-1

Hornyák Zsolt (Puskás): – Nagyon köszönöm a csapatnak a hozzáállást, az első perctől nem volt kétségem afellől, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Megmutattuk, milyen az, amikor mindenki összpontosít és odafigyel. Negatívum, hogy megint egy csomó helyzetet kihagytunk, mert amellett, hogy rúgtunk hármat, még lőhettünk volna kettőt, vagy hármat. Nagyon örülök annak, hogy a csapat aktív és élvezték a játékot. Érzem azt, hogy a csapat összerázódott, az új játékosok jól érzik magukat, beilleszkedtek. A csapatmunkának köszönhetően nyertünk, így tudom elképzelni a továbbiakban is a küzdést a bajnokságban az első helyekért. (www.kisvardafc.hu)

Bódog Tamás (Kisvárda): – A csapat hajtott, küzdött, megtett mindent, de a kiállítás után - ami nem tudom, hogy az volt-e - nehezebb volt a helyzetünk. Megpróbáltunk mindent a második félidőben és emelt fővel hagyjuk el a stadiont, bár a vereség az soha nem szép. (www.kisvardafc.hu)

DVTK–Paksi FC 2-0

Feczkó Tamás (DVTK): – Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, az történt a pályán, amit szerettünk volna. Fontos, hogy mi rúgtuk az első gólt. Készültünk a Paks mindkét játékrendszerére, igaz, amikor a második félidő elején felállást váltottak, 10-15 percig ők irányítottak. Az első félidő végén eldönthettük volna a találkozót, hiszen Iszlai labdája mellécsorgott, vagy említhetem Kiss lövését, ami nem sokkal ment mellé. A második félidőben a Paks mindent megtett az egyenlítését, jobb lett volna, ha hamarabb szerezzük meg a második gólt, akkor nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, tanultunk a legutóbbi hibánkból, nem biztos, hogy mindig rohanni kell előre, hanem használni kell az eszünket. Sokat jól birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, és sok futásra kényszerítettük a belső középpályásaikat. Az első félidőben volt egy nagy lehetősége a vendégeknek - helyzetnek nem is nevezném -, illetve a második félidőben egy pontrúgást követő lecsorgó labda, ami után kavarodás alakult ki a kapunk előtt. Biztató, hogy kimondottan nagy helyzet nélkül hozta le a védelem a mérkőzést. Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, mert elöl pedig fogunk lőni. A paksi csapat igazolta jó hírét, nem véletlenül nyertek ennyi mérkőzést a utóbbi időszakban. Büszke vagyok rá, hogy két gólt lőttünk és kétszer a gólvonalról mentettek, egy olyan csapat ellen, akik a legutóbb hat mérkőzésből négyszer gólt sem kaptak. Nagy pozitívum, hogy minden játékos kihasználta azt az időt, amit a pályán töltöttek. Azért vagyunk igazi csapat, mert mindegy, hogy ki dönti el a mérkőzést, mindenki hozzá tud tenni a sikerhez. A Kaposvár ellen kötelező jelleggel várták tőlünk a győzelmet, ma pedig elvárták a győzelmet a szurkolók, de mi is elvártuk magunktól, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, még ha nem is kötelező jelleggel. Nem volt olyan egyszerű, ahogy az utolsó tíz percben a játék képe mutatta. Örülök neki, hogy az ilyen találkozókon, amikor mi vagyunk az esélyesek, nem remeg meg a fiúk lába, hanem be tudjuk húzni a három pontot. (www.dvtk.eu)

Osztermájer Gábor (Paks): – Könyves és Böde eltiltása után kényszerűségből váltottunk játékrendszert, korábban jól működött a háromcsatáros felállás, és az a Kulcsár játszott elöl, aki régóta jobbhátvéd, bár jól játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ikszes találkozót láthattunk, nem volt benne, hogy gólt kapunk. A második játékrészben - mivel vezetett az ellenfél - játékrendszert váltottunk, és átvettük a játék irányítását. A találkozó ezen szakaszában az látszott, vagy mi rúgjuk a gólt, de ha nem rúgunk, akkor kapunk egyet. Utóbbi történt, fájó vereséget szenvedtünk. Elpackáztuk a helyzeteket, mert nem lőttük el, inkább továbbjátszottuk a labdát. Letesztelhettük volna a másik kapust, de ami kapura ment, az gyenge lövés volt. Racionálisabban kell befejezni a támadásokat. A csapatot meg kell dicsérni, mert nem rosszul focizott, ezzel a játékkal tudunk előre lépni a következő fordulókban. (www.dvtk.eu)

Olvastad már?
NB I: A kiesőjelölttől is kikapott az Újpest, hármat vágott a Kövesd és a Puskás - eredmények, videók
Az NB I 21. fordulójában elszenvedte első vereségét a DVSC edzőjeként Vitelki Zoltán, a Kövesd vitte el a három pontot a Nagyerdei Stadionból. A kiesés ellen harcoló ZTE hátrányból fordított az Újpest ellen, míg Lanzafame gólja győzelmet ért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz