Honvéd: Döntöttek az egyik legértékesebb fiatal sorsáról

A Budapest Honvéd hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2023 nyaráig meghosszabbította az utánpótlás-válogatott középpályás, Banó-Szabó Bence szerződését.
Csakfoci Admin 2020. január 22., szerda 16:39
A Budapest Honvéd hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2023 nyaráig meghosszabbította az utánpótlás-válogatott középpályás, Banó-Szabó Bence szerződését.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 22., szerda 16:39

Batik Bence után Banó-Szabó Bence is meghosszabbította aláírta a 2023. június 30-ig érvényes megállapodását. Személyében ráadásul egy, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett labdarúgó kötelezte el magát további három és fél évre a kispesti klub mellett - írja a honvedfc.hu.

- Banó-Szabó Bence MFA-nevelés, utánpótlás-válogatott, aki ráadásul fiatal kora ellenére már több mint ötven mérkőzést játszott az első osztályban, jó példa a nálunk nevelkedő fiatalok számára, hogy igenis van lehetőségük megmutatni magukat az NB I-ben. Bence oszlopos tagja az U21-es válogatottnak, és bízunk benne, hogy a jövő Honvédjának is az lesz - mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Banó-Szabó Bence 2014 nyarán került Kispestre, a Magyar Futball Akadémiára, s egy hónappal a tizennyolcadik születésnapja után, a DVSC elleni találkozón mutatkozott be az NB I-ben, azóta pedig 55 első osztályú találkozón lépett pályára. Tavaly előbb az első Európa-liga, majd az első NB I-es találata is megszületett, utóbbi Mezőkövesden, egy remek átlövésből.

- A szerződéshosszabbítás örömteli visszajelzés egy fiatal játékosnak, ami azt mutatja, hogy jó úton jár, de azzal is tisztában kell lenni, hogy rengeteg munka van még előtte. Sokat beszélgettünk már erről a családommal, barátokkal, hogy hol is tartok az utamon, és úgy vélem, nagyon jó, hogy 55 NB I-es meccsem van, aminek közel a felén kezdőként léptem pályára, viszont ahogy mondtam, rengeteg munka vár még rám.

Bizonyítani akarom mindenkinek, hogy stabil NB I-es játékossá tudok válni, olyan futballistává, akire figyelnek, akit ismernek, akiről a teljesítménye miatt beszélnek az emberek

(...) Rendkívül boldog vagyok, remélem, hogy sok munkával és jó játékkal tudom meghálálni a bizalmat, és eredményesen szerepelek majd a Honvéddal - mondta az aláírást követően Banó-Szabó Bence.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz