Közel az MU a téli topigazoláshoz, a Barca és a Real ugyanazt a játékost akarja – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. január 16., csütörtök 21:20
A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 16., csütörtök 21:20

ANGLIA

Manchester United: A Manchester United a szezon végéig kölcsönvenné az Atlético Madrid spanyol középpályását, Marcos Llorentét. (Manchester Evening News)

Minden megegyeztek portugál válogatott kiszemeltjükkel, a Sporting Lisszabon középpályásával, Bruno Fernandessel, és már csak a két klubnak kell dűlőre jutnia az anyagiakban (ESPN)

Manchester City: Még elképzelhető, hogy a Bayern München által kiszemelt német válogatott szélsőjük, Leroy Sané nemet mond a bajorok megkeresésére és hosszabbít a City-vel (Metro)

Arsenal: Az Arsenal 6 millió fontos ajánlatot készül tenni a PSG francia balhátvédjéért, Layvin Kurzawáért. (Daily Star)

Tottenham: Mourinho következő igazolása a Vidi volt csatára lehet

West Ham United: A West Ham kölcsönvenné a Chelsea angol középpályását, Ross Barkleyt, aki korábban már játszott David Moyes irányítása alatt az Evertonnál. (Mirror) Közben bejelentették a 42-szeres ír válogatott kapus, Darren Randolph szerződtetését, akit a másodosztályú Middlesbrough-tól szereztek meg - sajtóhírek szerint 4 millió fontért.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Barcelona közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a Palmeiras brazil középpályását, Matheus Fernandest. (Mundo Deportivo)

Fernandes mellett a 17 éves japán középpályás, Jun Nishikawa (Cerezo Osaka) teljesítményét is figyelemmel kísérik a katalánok. (Mundo Deportivo)

A Barcelona legendás játékosa, Xavi Hernandez tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, visszautasította a katalánok vezetőedzői posztját. Mint említette, szerinte túl korai lenne, ha ő irányítaná a Barcelonát. (El Mundo Deportivo)

Real Madrid: A Marca értesülései szerint a Real Madrid és az Ajax mindenben megegyezett Donny van de Beek átigazolásának ügyében, így a 22 éves középpályás 55 millió euró ellenében szerződik Madridba.

Barcelona / Real Madrid: A két ősi rivális azon dolgozik, hogy megszerezze magának a Fluminense nagy jövő előtt álló, 18 éves portugál-brazil támadóját, Marcos Paulót, aki nem akar már hosszabbítani jelenlegi klubjával (AS)

Sevilla: Az Estadio Deportivo értesülései szerint a Sevilla 20 millió euróért leigazolná a Leganés támadóját, Youssef En-Nesyrit. Ezt az andalúziai klub is megerősítette, bejelentve, hogy az orvosin is átesett a kiszemeltjük, aki öt és fél évre ír alá a csapathoz.

La Liga: Javier Tebas, a spanyol liga elnöke egy londoni rendezvényen elárulta, hogy március 1-jén vasárnap, 21 órától rendezik meg a Real Madrid-Barcelona csúcsrangadót. (Mundo Deportivo)

OLASZORSZÁG

Juventus: Olasz sajtóhírek szerint a Juventus szerezheti meg végül a Brescia középpályását, Sandro Tonalit, akit az utóbbi időben Európa más topcsapataival is szóba hoztak. (SportItalia)

Internazionale: Sajtóhírek szerint az Inter megegyezett a személyes feltételekben dán Christian Eriksennel (Tottenham), aki még ebben a hónapban Milánóban köthet ki  (Calciomercato)

AS Roma: Az átigazolásokban rendre jól értesült Gianluca Di Marzio értesülései szerint az AS Roma leigazolná a Stuttgart balhátvédjét, a horvát U21-es válogatott Borna Sosát.

AC Milan: Az AC Milan svájci védője, Ricardo Rodriguez kölcsönbe távozna a Fenerbahcéhoz. A 27 éves bekket korábban a PSV csapatával is szóba hozták. (Calciomercato)

A spanyol Susót a török Cengiz Ünderért cserébe hajlandóak elengedni az AS Romához (Calciomercato)

NÉMETORSZÁG

Schalke: A Schalke hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a szezon hátralévő részére a Barcelona hátvédjét, Jean-Clair Todibót.

Wolfsburg: Robin Knoche 15 év után távozhat a csapattól. A 27 éves középső védő szerződése a nyáron lejár a Farkasoknál, a felek már nem akarnak hosszabbítani, és megfelelő ajánlat esetén már a télen elengedi játékosát a klub (Kicker)

Német válogatott: Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül annak, hogy mindhárom csoportmérkőzésüket Münchenben játszhatják a nyári Európa-bajnokságon, sportszakmai szempontból azonban némi kockázatot is lát ebben.

"Ezek ünnepnapok lesznek a szurkolóink számára, a jó hangulat garantált és ez előnyt jelent, de ettől nem feltétlenül leszünk jobb helyzetben az ellenfeleinknél" – jelentette ki az 59 éves szakember a goal.com-nak adott interjújában. Löw kiemelte, hogy a világbajnok franciák és az Eb-címvédő portugálok is "tipikus kontracsapatok", melyeknek lételeme az ellentámadás. "Ha megpróbálunk mezőnyfölényt kialakítani, annak a franciák csak örülnek" – mondta Löw. A német válogatott az Eb F-csoportjában június 16-án a francia együttest, június 20-án pedig a portugál csapatot fogadja. A kvartett negyedik tagjának kilétére a márciusi pótselejtezők után derül fény. Ha a magyar válogatott sikerrel veszi két pótselejtezős meccsét, akkor ebbe a csoportba kerül és június 24-én csap össze a németekkel az Allianz Arénában.

"Számos kihívással kellett szembenéznünk a selejtezősorozatban, mégis megnyertük a csoportunkat, ezért nagy reményeket fűzök fiatal csapatunkhoz" – fogalmazott Löw, hozzátéve, hogy szerinte a német válogatott jelenleg nem tartozik az Európa-bajnokság esélyesei közé, de egy ehhez hasonló tornának mindig "megvan a maga dinamikája". A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. Ha a magyarok kijutnak a kontinenstornára, akkor a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában játszhatnak. (MTI)

FRANCIAORSZÁG

PSG: Edinson Cavani szerződése idén nyáron lejárt, aki sajtóhírek szerint a több játéklehetőség reményében elvágyódik Párizsból. A Marca értesülései szerint az uruguayi támadót az Atlético Madrid szívesen látna a soraiban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Szabó Levente
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Szabó Leventét a DVTK és az Újpest is meg akarja szerezni, de az sem kizárt, hogy a Vidi is számítana rá a következő szezonban.
Puskás Akadémia
Batik, Corbu, Slagveer
Honlapunk úgy értesült, hogy Batik Bence szerződését nem hosszabbítják meg a Puskásnál, a 30 éves játékos jelenleg a Vasassal tárgyal. Sajtóhírek szerint Corbut a Lecce vinné.
Fehérvár FC
Tristan Máni Orrason
A Breidablik 17 éves játékosát, Tristan Máni Orrasont teszteli a Fehérvár ezen a héten. A támadó középpályás mindkét szélen és csatárként is bevethető. (fotbolti.net)
Tovább az összes átigazoláshoz