Durva: Minden játékossal és edzővel szerződést bontott az NB I volt bajnoka

Feltöltve: 2016, február 5 - 10:58 Frissítve: 2016, február 5 - 14:56

Valamennyi profi futballistájával és a szakmai stábbal is szerződést bontott az NB II-es Dunaújváros, és a folytatásban a fiatalokkal lép majd pályára, hogy biztosítani tudja a tavaszi életbenmaradást, illetve a nyárra egy rendezettebb klub működtetésének anyagi alapjait. Közleményt adott ki az elnökség erről.

Íme, a klub közleménye a drasztikus, de szükségszerű lépésekről:

"Ezúton szeretnénk ismét tájékoztatást adni a klub körül kialakult helyzetről, a döntésekről és azok hátteréről.

Már az idei szezon kezdetén is őszintén beszéltünk a nehézségeinkről, a klub gazdasági instabilitásáról. Terveinket a felnőtt csapatunknál igyekeztünk az elvárások és lehetőségek egyensúlyban tartásával kialakítani és olyan eredményt elérni, hogy elérhető közelségbe maradjon akár a feljutás, ha sikerül extra forrásokat bevonni. A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani.

Az egyik főszponzornak az NB I-ben, csak a szezon végéig szólt az egyszeri támogatása az első osztályban bennmaradástól függetlenül. Sajnos, az elmúlt két, három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben. Az idei őszi szezonban pedig továbbra sem volt szponzorációs támogatónk. Ezt, egyetlen első illetve másodosztályú klub sem bírná el.

Ennek következtében a vezetőség a dunaújvárosi labdarúgás hosszú távú működésének érdekében, úgy döntött, hogy a klub gazdasági hátterét megpróbálja rendezni, de ehhez a tavasszal esedékes bevételeket a felhalmozott kötelezettségek teljesítésére kell fordítani. Ez az oka, hogy tavasszal döntő többségben saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltetünk a másodosztályban.

A fentiek miatt, a felnőtt csapatunknál a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk. A fájdalmas, de szükségszerű intézkedések megteremthetik nyárra, egy rendezett klub működtetésének alapjait.

Tudjuk, hogy nehéz tavasz elé nézünk, ahol nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására, türelmére. Mottónk: küzdeni mindig, feladni soha!

Hajrá, Újváros!

Dunaújváros PASE elnökség"

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON