Pintér: "Nem vagyok varázsló, nem probléma, ha nem jutunk fel"

Feltöltve: 2016, január 29 - 14:16 Frissítve: 2016, január 29 - 17:58

Elsősorban egy ütőképes csapat felépítése a cél Mezőkövesden, nem pedig az azonnali feljutás - derült ki Pintér Attila vezetőedző, az Észak-Magyarországnak adott interjújából. A kétszeres NB I-es bajnok edző és egykori szövetségi kapitány hozzátette, hogy "nem varázsló", de hisz benne, hogy előbb-utóbb eredménye lesz az általa vezetett szakmai munkának az NB II-es gárdánál.

Pintér Attila a télen lett a papíron a feljutásra pályázó, a dobogótól három, a már NB I-et eredményező második helytől pedig négy pontra álló Mezőkövesd szakvezetője.

A volt szövetségi kapitányt arról is kérdezte az Észak-Magyarország, hogy milyen eredménnyel folyik eddig a munka új csapatánál, és hogy kialakult-e már az a gárda, amely tavasszal versenyképes lehet a másodosztályban.

- Nem vagyok varázsló... Hiszek az elvégzett munkában, és vallom, hogy ennek előbb vagy utóbb meglesz az eredménye. Egy-két nap vagy egy-két hét kevés, ilyen rövid idő alatt senki nem képes csodára. Az eredményességhez idő, türelem és tudatosság szükséges minden téren és mindenki részéről. Konkrét válaszom pedig az, hogy nagyon jól teszik a dolgukat a játékosok az edzéseken. (...) Az játszik, aki a legjobban teljesít. Nálam nincsenek bérelt helyek, és soha nem is voltak. Van még három hetünk arra, hogy megtaláljuk a kezdő tizenegyet - idézi a vezetőedzőt a boon.hu.

Pintér a célokat illetően elárulta, nem foglalkoznak egyelőre például az éllovas Gyirmót előnyével, nem elsősorban a feljutás a cél Mezőkövesden.

- Csak saját magunkkal foglalkozunk és az előttünk álló, éppen következő mérkőzéssel. Az elnök úr és az elnökség azt fogalmazta meg, hogy nem probléma, ha nem kerülünk fel, viszont kezdjük el az építkezést, rakjuk le egy ütőképes csapat alapjait. Nos, ezen vagyunk, és hogy sikerül-e, majd elválik. Miként az is, hogy mennyi pontot sikerül összegyűjtenünk, és ez mire lesz elegendő. Hiszen ha az előttünk állók megnyerik az összes mérkőzésüket, nincs miről beszélni. Ezért mondom, hogy mindig a soron következő feladatra koncentrálunk, semmi másra - tette hozzá a tréner. (Fotó: Instagram / Mezőkövesd)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON