C. Ronaldo családja is a Juve-edző ellen fordult, Neymar veszített a Barca ellen - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. június 19., péntek 20:33
A legfontosabb és legérdekesebb pénteki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 19., péntek 20:33

ANGLIA

Liverpool: Eladhatják a nyáron guineiai középpályásukat, Naby Keitát, aki 2018-as érkezése óta nem igazán tudott hosszú távon is meghatározó játékossá válni. A 25 éves futballista legfőbb udvarója az AC Milan (Milan Live)

Chelsea: Elképzelhető, hogy a Chelsea a nyáron eladja a francia N’Golo Kantét is, hogy megfelelő fedezetet találjon tervezett átigazolásaihoz. Frank Lampard egyik legfontosabb kiszemeltje a középpályára a német Kai Havertz (Leverkusen), de a Kékek valószínűleg csak akkor szállnak versenybe érte, ha értékesíteni tudják világbajnok játékosukat. Kanté elsőszámú kérője a Real Madrid lehet (The Times)

Manchester City: Csapattársa ütötte ki a City kórházba kerülő játékosát – videó

A német Leroy Sane nem hosszabbít a klubbal és távozni kíván a Manchester City-től - ezt Pep Guardiola menedzser is megerősítette a Burnley elleni, hétfői bajnokit felvezető sajtótájékoztatóján. "Leroy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, ez pedig azt jelenti, hogy el akar igazolni. Ha nem ezen a nyáron, akkor a szerződése lejártát követően. A klub két-három alkalommal tárgyalt vele, de nemet mondott, így másik csapatnál folytatja majd. Nagyon csalódott vagyok. Azt aartuk, hogy maradjon, hiszen egy fiatal játékos, aki előtt nagy jövő áll, nem sok ilyen tehetséget találni a világon. Én és mindenki kedveli őt, remek srác, de nekünk olyan játékosokra van szükségünk, akik a klubnál akarnak játszani" - fogalmazott a tréner (Goal)

Tottenham: Jose Mourinho menedzser nem számít nagy költségekkel járó átigazolásokra a nyáron, mint mondta, 2-3 kisebb transzferrel erősíthetik csak meg a keretet bizonyos posztokon (Daily Mail)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A brazil Neymar korábban azért (is) perelte be volt klubját, mert úgy gondolta, hogy még a 2016-os szerződéshosszabbítása kapcsán a Barca nem fizetett ki neki 43,6 millió eurónyi (azaz közel 15 milliárd forintnyi) bónuszt. Az ügy egy barcelonai bíróságra került, amely azonban most úgy döntött, Neymar követelése jogtalan, sőt, és még neki kell 6,7 millió eurót (hozzávetőlegesen 2,3 milliárd forintot) visszafizetnie korábbi csapatának. Neymar még fellebbezhet az ítélet ellen, amit a klub közleménye szerint meg is fog tenni.

Real Madrid: Góllal tért vissza 11 hónap után a Real-csillag, megelőzték Puskást – videó

Álomszerűen sikerült a visszatérése csütörtök este Marco Asensiónak, a Real Madrid futballistájának, aki súlyos térdsérülése miatt csaknem egy évet hagyott ki.

A 24 éves támadó még tavaly júliusban, egy Arsenal elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, ami miatt meg kellett műteni és hosszú hónapokig tartott a rehabilitációja. A játékos 329 nappal sérülését követően, csütörtök este a Valencia elleni összecsapáson 1-0-s vezetésnél a 74. percben csereként lépett pályára, 31 másodperccel később pedig megszerezte csapata második gólját, a 86. percben pedig Karim Benzemának adott gólpasszt. "Hónapok óta vártam erre a pillanatra, rengeteg kemény munka, áldozat és kitartás van mögötte. Ezt a gólt azoknak ajánlom, akik végig mellettem voltak ebben a hosszú folyamatban" - írta Twitter-oldalán Ansensio, akinek megpróbáltatásairól a Real Madrid hivatalos televíziós csatornája egy filmet is készített, amelyet szombat este mutatnak be.

A találkozón duplázó Benzema pályafutása 242. és 243. gólját - utóbbi fantasztikusra sikerült - szerezte a Real mezében, ezzel a klub örökranglistáján megelőzte az ötödik helyen Puskás Ferencet. A királyi klub történetének legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo (451), a második Raúl (323), a harmadik Alfredo Di Stéfano (308), a negyedik pedig Carlos Santillana (290) - írja az MTI.

Atlético Madrid: Egy meg nem nevezett angol klub 150 millió eurós ajánlatára mondott nemet az Atlético, amely ennyiért sem kívánja elengedni Joao Felixet. A 20 éves portugál támadót egy éve 126 millióért vették meg a Matracosok (Goal)

La Liga: Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga (LFP) elnöke szerint Lionel Messi távozása a Barcelonából jóval nagyobb hatással lenne a bajnokságra, mint az történt a Real Madridból a Juventusba átszerződő Cristiano Ronaldo esetében. "Cristiano távozása, még akkor is, ha felborította a Realt, szinte nulla hatással volt ránk, mert a La Liga évekkel ezelőtt felkészült rá, hogy márkaértéke magasabb legyen, mint az egyes futballistáké" – idézte a madridi Marca sportnapilap az LFP első emberét. Tebas szerint Messi esetében más a helyzet. "Messi a labdarúgás történetének legjobb játékosa. Szerencsések vagyunk, hogy mindig is a mi bajnokságunkban szerepelt. Úgy gondolom, hogy távozását megéreznénk. Ő a spanyol futball ikonja, és arra kérem őt, hogy pályafutásának végéig maradjon nálunk. Messi mindig boldoggá tesz minket" – fogalmazott a ligaelnök. A 33. születésnapját szerdán ünneplő argentin sztár 2004 óta erősíti a Barcelona első csapatát, amellyel tízszer nyert spanyol bajnoki címet. (MTI)

OLASZORSZÁG

Juventus: Cristiano Ronaldo testvére, Elma Aveiro kemény kritikával illette Maurizio Sarri vezetőedzőt, miután a Juventus 11-esekkel elveszítette a Napoli elleni Olasz Kupa-döntőt. "Mi mást tehetne a testvérem? Egyedül ő sem tehet csodákat. Nem értem, hogy lehet ilyen futballt játszatni...de ez van, fel a fejjel, még te sem tudsz többet tenni ennél" - írta fivérének és a Juve edzőjének a dühös nővér az Instagramon. Nem ő az első, aki nyíltan bírálta Sarri nem túl látványos, "Sarriball" néven elhíresült taktikáját.

https://www.instagram.com/p/CBjfQNylsDR/?utm_source=ig_embed

Olasz sajtóhírek szerint Sami Khedira, a Juventus német labdarúgója újra megsérült, és már nem számíthat rá csapata a szezon hátralévő részében. A 33 éves futballista a mostani szezonban sérülésekkel bajlódott, így csupán 18 tétmeccsen léphetett pályára, csak nemrég tudta megkezdeni az edzéseket társaival, ám ismét megsérült.

Az olasz bajnoki listavezető klub tájékoztatása szerint Khedirának - az előzetes orvosi vélemény alapján - a jobb combjában egy szalag meghúzódott, és még további vizsgálatok várnak rá. A La Gazzetta dello Sport viszont pénteken azt írta, hogy a középpályásnak másfél hónapot ki kell hagynia, ami azt jelenti, hogy a hétvégén folytatódó bajnoki szezon hátralévő részében nem számíthat már rá a csapat. A Juventus szerdán büntetőpárbajban elbukta az Olasz Kupa döntőjét a Napolival szemben, a Serie A-ban viszont egy ponttal előzi meg a második Laziót 12 fordulóval a vége előtt. A torinóiak legközelebb hétfő éjszaka lépnek pályára a Bologna vendégeként. (MTI)

Internazionale: 20 millió eurót is kifizetnének a Barcelona 23 éves spanyol/dominikai balhátvédjéért, Junior Firpóért (Tuttosport)

Genoa: 3 millió euróért vehetik meg a svéd Helsingborgs 18 éves középpályását, Armin Gigovicot (Sky Sport Italia)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Herbert Hainer klubelnök szerint a spanyol válogatott középpályás, Thiago Alcantara, valamint az osztrák David Alaba megtartása most a legfontosabb feladatuk. Csak az egyaránt 2021-ben lejáró kontraktusú kulcsemberekkel történt megegyezések után fordulnának az esetleges új igazolások felé. "Most a meglévő játékosainkkal akarunk hosszabbítani, majd utána foglalkozunk az érkezőkkel és távozókkal. A legfontosabb most az, hogy tárgyaljunk a jelenleg szerződés alatt álló futballistákkal" - fogalmazott. (Abendzeitung München)

Borussia Dortmund: 2023 nyaráig meghosszabbították 29 éves svájci válogatott kapusuk, Roman Bürki szerződését.

RB Leipzig: Gulácsi Péter kedvező sorsolásban és egy-két meglepetésben bízik a Bajnokok Ligája folytatásában, ám jelenleg csak a Bundesliga-idény zárásán jár az esze. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán hozta nyilvánosságra a nemzetközi kupasorozatok folytatásának mikéntjét, ám a már biztosan BL-negyeddöntős Leipzig kapusa szerint "az, hogy mi lesz a BL-lel, a Bundesliga-szezon után lesz csak téma”. "Még rengeteg kérdőjel van. Örülünk neki, hogy egyáltalán megkapjuk a lehetőséget. Szerintem egyébként ez a minitorna rendszer nem rossz ötlet, hiszen nem igazán lett volna idő beilleszteni a meccseket. Bízunk benne, hogy kedvező sorsolásunk lesz, és hogy egy-két meglepetést tudunk még szerezni” – fogalmazott. (M1 / m4sport.hu)

Bayer Leverkusen: 20 millió fonttal, 90-ről 70 millióra is csökkenhet a német válogatott középpályás, Kai Havertz kivásárlási ára, ha klubja nem kvalifikálja magát a Bundesligából a Bajnokok Ligájába (Football London)

Schalke: Az angol West Ham United 19 éves, lejáró szerződésű jobbhátvédje, Jeremy Ngakia a kiszemeltjük (Sky Sports)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz