Az MU kivásárolná a Juve sztárigazolását, a Barca már 80 millióért megkaphatja az Inter támadóját - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép
Nyikes Zoltán 2020. április 1., szerda 20:15
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 1., szerda 20:15

ANGLIA

Manchester United: Figyelemmel kísérik Matthijs de Ligt helyzetét, aki szívesen leigazolnának. A holland egyelőre nem tudta bebiztosítani a helyét a Juventus kezdőcsapatában. A védő helyett az év elején Merih Demiralt kezdte el játszatni Maurizio Sarri, De Ligt csak azután került vissza a csapatba, hogy a török játékos megsérült. (The Times)

Leicester: A Tottenham Hotspur és a Manchester United után egy harmadik angol élvonalbeli futballcsapatnál is szívesen látnák Philippe Coutinhót, akit a Leicester City 30 millió euróért venne kölcsön a spanyol sportsajtó jelentése szerint. A brazil válogatott középpályása az FC Barcelona labdarúgója, de kölcsönjátékosként a Bayern Münchenben szerepel. A katalán Sport.es szerint legfrissebb kérőként azért is jelenhetett meg a Leicester, mert vezetőedzője, Brendan Rogers már dolgozott együtt Coutinhóval a Liverpoolban, ahonnan a 27 éves játékos 2018 januárjában érkezett a Barcelonához. A spanyol bajnoknál azonban nem vált be, így került tavaly nyáron a bajor együtteshez. Coutinho ebben a szezonban 32 meccset játszott a Bayernben, és nyolc gólpassz mellett kilencszer volt eredményes. (MTI)

Arsenal: Az Atalanta elefántcsontparti testvérpárját figyelik az Ágyúsok: a 20 éves Hamed Traoré és a 17 éves Amad Traoré is a kiszemeltek között. Előbbi jelenleg a Sassuolónál szerepel kölcsönben, utóbbi pedig a mostani idényben mutatkozott be az Atalantában, debütáló meccsén rögtön gólt lőtt az Udinese ellen. (90min.com)

Arsenal/Chelsea: A két londoni együttes meg akarja szerezni a Barcelona francia világbajnok védőjét, Samuel Umtitit, aki a mostani idényben csupán 11-szer lépett pályára. (Mundo Deportivo)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: A Bayern Münchentől nagy valószínűség szerint távozó David Alabával pótolnák Marcelót, aki a kevesebb játéklehetőség miatt hagyhatja el a Santiago Bernabéut. (Le10 Sport)

Az már szinte biztos, hogy távozik a nyáron a kolumbiai válogatott támadó középpályás, James Rodriguez, ám a következő állomáshelye egyelőre bizonytalan. Érdeklődőkből azonban nincs hiány, az Arsenal, az Everton és a Wolves is szívesen látná soraiban. Spanyol lapok azt rebesgetik, hogy James szerződtetéséhez legközelebb az Everton áll, amely edzője, Carlo Ancelotti jó viszonyt ápolt a játékossal még Madridban. (Marca)

OLASZORSZÁG

Juventus: A napokban felröppentek azok a hírek, hogy a Juventus csupán úgy tud gazdaságilag talpon maradni, ha eladja Cristiano Ronaldót. Nem sokkal később természetesen már meg is érkeztek az első pletykák a portugál világklasszis lehetséges állomáshelyeivel kapcsolatban, Cristiano Ronaldót elsősorban a Manchester Uniteddel és a Paris Saint-Germainnel hozták szóba. (Marca)

Ugyan az MLS-ből is lehetett hallani érdeklődő felől, ám a hírek szerint nagyon közel áll a Juventushoz a Real Madrid brazil válogatott balhátvédje, Marcelo, aki Ferland Mandy érkezésével kevesebb játéklehetőséget kap az előző idényekhez képest. (Le 10 Sport)

AC Milan: Zlatan Ibrahimovic nem él opciós lehetőségével, így nyáron elhagyja az AC Milan labdarúgócsapatát a Gazzetta dello sport című sportnapilap értesülése szerint. A rózsaszín újság azt sem tartja kizártnak, hogy a svéd csatár befejezi pályafutását. A 38 éves sztár döntésében jelentős szerepet játszott Zvonimir Boban márciusi menesztése, ugyanis a klub korábbi vezetőjével szoros barátságot ápol, ráadásul a hírek szerint nyáron egy másik korábbi világklasszis, Paolo Maldini is lemond igazgatói posztjáról. A jelenleg Svédországban tartózkodó Ibrahimovic januárban tért vissza az AC Milanhoz, miután lejárt a szerződése a Los Angeles Galaxy együttesében. A piros-feketék színeiben azóta tíz mérkőzésen négy gólt szerzett. (MTI)

Inter: Az Internazionale hajlandó jelentősen csökkentett áron is túladni egyik legkeresettebb futballistáján, Lautaro Martínezen - a Calciomercato portál értesülése szerint. A milánói klub vezetőségének álláspontja a koronavírus-járvány miatt előállt gazdasági krízis miatt változhatott, mivel két napja Steven Csang, az Inter kínai elnöke még azt mondta, nem szándékozik tárgyalni az argentin sztár eladásáról annak elsőszámú kérőjével, az FC Barcelonával. A portál szerint az olasz klubvezetés a nehéz pénzügyi helyzetben 111 millió euró helyett immár 80 millióért is kész elengedni a 22 éves argentint, aki a szezon félbeszakításáig az Interben 31 mérkőzésen szerepelt, 16 gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Martínez, aki a nemzeti válogatottban eddig 17 mérkőzést játszott és kilencszer volt eredményes, a Racingtól 25 millió euróért 2018 júliusában érkezett Milánóba. A középpályás szerződése 2023 nyaráig érvényes. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Borussia Dortmund: Nyáron lejár a szerződése Mario Götzének, aki így szabadon igazolható válik. Sajtóhírek szerint a világbajnok támadó el akarja hagyni a Bundesligát és valamelyik másik topligában akar új kihívások elé nézni. (Bild)

Bundesliga: A német szurkolók egyharmada szerint azonnali hatállyal befejezettnek kellene nyilvánítani a labdarúgó Bundesliga mostani szezonját. A megkérdezettek 65 százaléka viszont úgy vélekedett, hogy le kell játszani a hátralévő meccseket, közülük 45 százalék szerint a zárt kapus találkozók jelentenék a megoldást. A felmérést még a Német Labdarúgó Liga (DFL) keddi közgyűlése előtt készítette a Nielsen Sports. A 36 első és másodosztályú klub úgy döntött, hogy április 30-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet. A DFL különböző megoldási javaslatokat tanulmányoz, hogy az idényt június 30-ig be lehessen fejezni. (MTI)

Eintracht Frankfurt: Egy új támogatói szerződés miatt megváltozott a neve a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Eintracht Frankfurt otthonának. Az eredetileg Waldstadionnak nevezett létesítményt az elmúlt 15 évben Commerzbank-Arenának hívták, az új neve pedig Deutsche Bank Park. A klub honlapjának szerdai híradása szerint az új szponzori szerződés 2027. június 30-ig szól, és hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz. A felek megállapodtak, hogy a névhasználati összeget nem hozzák nyilvánosságra, ám a Bild című napilap megírta, hogy összesen körülbelül 38 millió euróról van szó. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz