Fotó: www.talksport.com

Madridból érkezhet válogatott ász az MU-hoz, a Juventus pénzt és játékost is adna Pogbáért – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. március 30., hétfő 20:22
Fotó: www.talksport.com
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 30., hétfő 20:22

ANGLIA

Premier League: Angol sajtóhírek szerint a labdarúgó Premier League szereplői úgy készülnek, hogy amennyiben folytatódhatnak a március elején félbemaradt küzdelmek, úgy kéthetes mini előszezon előzné meg a mérkőzéseket. Ugyancsak az angol sajtó számolt be arról a tervezetről, miszerint a bajnoki folytatás érdekében a csapatok a külvilágtól hermetikusan elzárt bázisokra költözhetnek - mint teszik azt a válogatottak a világbajnokságok idején - London környékén, illetve Anglia középső részén, és júniusban, illetve júliusban zárt kapus, tévés mérkőzéseken játszanák le a bajnokság hátralévő részét. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban április 30-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket, a hogyan-továbbról pedig legközelebb pénteken egyeztetnek a klubok képviselői. Az angol sajtó biztosra veszi, hogy meghosszabbítják a kényszerszünetet. A csapatoknak kilenc, illetve tíz mérkőzést kellene még lejátszaniuk. (MTI)

Manchester United: A Manchester United a nyári átigazolási időszakban meg akarja szerezni az Atlético Madridtól a spanyol futballcsapat játékmesterét, Saúl Níguezt. Az angol futballklub vezérigazgatójára, Ed Woodwardra hivatkozó londoni Daily Express híre szerint az MU kész 135 millió fontot is áldozni azért, hogy a 25 éves, spanyol válogatott játékos az Old Traffordon folytassa pályafutását. Saúl megszerzése azért lehet fontos a manchesterieknek, mert tőlük várhatóan ugyancsak nyáron távozik a karmesteri szerepet betöltő francia világbajnok Paul Pogba, aki régóta elvágyik angol csapatától. Kérői közül a honfitársa, Zinedine Zidane irányította Real Madrid lehet a befutó, s ha létrejön az üzlet, helyén a Vörös Ördögöknél az MU-vezér Saúlt látná a legszívesebben. A spanyol középpályás szerződése az Atléticónál 2026 nyaráig szól. (MTI)

Newcastle: A kívánságlista első helyén a Celtic támadója, Odsonne Edouard szerepel, aki a mostani idényben 27 fellépésén 22-szer vette be az ellenfelek kapuját. (Daily Star)

West Ham: A Kalapácsosok célkeresztjében a Barcelona támadója, Martin Braithwaite szerepel, aki a téli átigazolási szezon lejártát követően került a katalánokhoz, ám ott nem játszott eddig túl sokat. (Sky Sports)

Manchester City: Ilkay Gündogan, a Manchester City labdarúgója sportszerű dolognak tartaná, ha a Liverpool egy csonka szezon végén is megkapná a bajnoki címet. A címvédő együttes 29 éves, német középpályása a ZDF televíziónak adott nyilatkozatában kifejtette: egy sportembernek mindig tisztességesen kell viselkednie. "Igen, számomra ez teljesen helyénvaló lenne" - felelt Gündogan arra a kérdésre, hogy legnagyobb riválisuknak, a jelenlegi listavezető Liverpoolnak akkor is megítéljék-e a bajnoki címet, ha nem sikerül lejátszani a teljes szezont. A Premier League a koronavírus-járvány miatt április 30-ig biztosan szünetel, és egyelőre bizonytalan a folytatás. A klubok képviselői legközelebb pénteken egyeztetnek, és angol sajtóhírek szerint szinte biztos, hogy meghosszabbítják a kényszerszünetet. Gündogan szerint nehéz döntés előtt állnak, mert a klubok álláspontja aktuális helyezésüktől függően különböző. Gündogan kiemelte: amennyiben az angol klubok követnék a Juventus vagy éppen a Borussia Dortmund példáját, és csökkentenék a játékosok fizetését, ő elfogadná a döntést. "Ezt helyénvalónak találom, magától értődik, de Angliában erről egyelőre még nincs szó" - mondta. Az éllovas Liverpool előnye a második helyezett Manchester Cityvel szemben 25 pont, előbbi kilenc, utóbbi tíz mérkőzését nem játszotta még le. A Liverpool két győzelemre van attól, hogy 30 év után újra bajnoki címet szerezzen. (MTI)

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: A Sevilla középső védője, Diego Carlos az egyik nyári kiszemelt. A madridi együttes a kölcsönből visszatérő középpályást, Dani Ceballost is bevonná az üzletbe. Diego Carlos tavaly nyáron érkezett a Sevillához a Nantes-tól 15 millió euróért, jelenleg 40 millió euróra ugrott a becsült piaci értéke. (Mundo Deportivo)

A Daily Star úgy értesült, hogy Zinédine Zidane vezetőedző már közölte az Arsenalban játszó, Pierre-Emerick Aubameyanggal, hogy a kiszemeltek között szerepel. A gaboni csatár azonban nem az első számú jelölt, a sorban előtte szerepel Sadio Mané és Erling Haaland is.

Barcelona: Lionel Messi a közösségi oldalán jelentette be, hogy minden Barcelona-játékos beleegyezett a 70 százalékos fizetéscsökkentésbe a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt, sőt, a játékosok igyekeznek mindent megtenni, hogy a klub egyéb alkalmazottai teljes fizetést kapjanak.

Tavaly nyáron érkezett 18 millió euróért a Real Betistől a balhátvéd, Junior Firpo, akinek azonban nagyon kevés játéklehetőség jutott Jordi Alba mögött, így könnyen elképzelhető, hogy a nyáron máris túladnak rajta. A hírek szerint a katalánok a 23 éves játékost bevonnák a Lautaro Martínez-üzletbe. (Sport.es)

Atlético Madrid: A PSG is érdeklődik az U19-es együttes egyik csillagja, a 17 éves Javier Serrano iránt. A középpályás szerződése 2022 nyaráig él a madridiaknál, a kivásárlási ára pedig 26 millió euró. (L'Equipe)

A Chelsea balhátvédje, Marco Alonso az egyik legfőbb nyári kiszemelt, akit Diego Simeone vezetőedző a kezdőcsapatba igazolna, így Renan Lodi a kispadra szorulna. (AS)

OLASZORSZÁG

Juventus: Aaron Ramsey-t is odaadná a Juve a Manchester Unitednek, hogy ezzel is csökkentse a Paul Pogbáért tervezett átigazolási díjat. A torinóiaknál továbbra is bíznak abban, hogy újra sikerül megszerezniük a francia világbajnok középpályást, akinek az értékét 60 millió euróra becsülik. (Transfer Window Podcast)

A felfüggesztett idény előtt remek formába lendült az argentin csatár, Paulo Dybala, továbbá a torinói klub szeretné frissíteni a támadóalakzatát, így igencsak kérdésessé vált Gonzalo Higuaín jövője a csapatnál. A Juventus egyik kiszemeltje Mauro Icardi. (Calciomercato)

Inter: Steven Csang, az Internazionale kínai elnöke azt mondta, hogy nem szándékozik tárgyalni Lautaro Martínez eladásáról az FC Barcelonával a La Gazzetta dello Sport szerint. A milánói futballklub első embere állítólag csak akkor lenne hajlandó megfontolni a 22 éves argentin válogatott csatár elengedését, ha ő maga kérné, hadd távozzon a csapattól. A katalán média úgy tudja, Lautaro hajlik rá, hogy igent mondjon a Barcának, bár a spanyol bajnoki címvédőn kívül mások mellett a Manchester City is vinné az argentin játékost, akinek azonban igen magas, szerződésének záradéka szerint 110 millió euró a kivásárlási ára. (MTI)

AS Roma: Kölcsönben szerepel a most futó szezonban a rómaiaknál az Arsenal támadója, Henrikh Mkhitaryan, aki azonban a következő idénytől végleg is maradna a Farkasoknál. Az átigazolási összegben azonban még sikerült megegyezniük a kluboknak, az Arsenal 18 millió fontot akar, míg az AS Roma egyelőre csak 8 millió fontot adna. (Daily Mail)

VILÁGFOCI

Álomcsapat: José Mourinho nyolc olyan Chelsea-játékost választott be álomcsapatába, akikkel a londoni klubnál korábban együtt dolgozott. A Marca című spanyol sportnapilap felkérésére az 57 éves portugál szakember összeválogatta a legjobbnak vélt tizenegyet azokból a labdarúgókból, akiket vezetőedzői karrierje során eddig irányíthatott. Mourinho előbb 2004 júniusától 2007 szeptemberéig, majd 2013 nyarától 2015 végéig tevékenykedett a londoni gárdánál, ahonnan Petr Cech, John Terry, Ricardo Carvalho, William Gallas, Claude Makélélé, Frank Lampard, Eden Hazard és Didier Drogba is bekerült az álomcsapatába. Közülük honfitársával, Ricardo Carvalhóval korábban már a Portóban, majd később a Real Madridban is együtt dolgozott. Rajtuk kívül többi klubcsapatából csupán hárman, Javier Zanetti (Internazionale), valamint Mesut Özil és Cristiano Ronaldo (Real Madrid) kerültek be. A Manchester Unitedból viszont senkit nem válogatott be, miként jelenlegi csapatából, a Tottenham Hotspurből sem. Így többek között olyan játékosok maradtak ki Mourinho tizenegyéből, mint Iker Casillas, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Paul Pogba, Samuel Eto'o vagy éppen Harry Kane. Mourinho a Portóval, a Chelsea-vel, az Interrel és a Reallal is nyert bajnokságot, kétszer diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában (Porto, Inter). (MTI)

Bayern München: Új, kétéves szerződést köthet Thomas Müllerrel a Bayern München. A 30 éves támadó jelenlegi megállapodása a jövő nyárig érvényes. (Bild)

A német Bild értesülései szerint Manuel Neuer elutasította a Bayern München labdarúgócsapatának szerződéshosszabbítási ajánlatát. Az együttes 34 esztendős kapitánya a napilap híre szerint ötéves szerződést szeretne, ami biztosítaná számára, hogy 39 éves koráig a legmagasabb szinten védhet, a Bayern vezetősége azonban csak 2023 nyaráig szóló kontraktust kínált neki. Neuer - aki 2011 óta szolgálja a bajorokat - távozása már azután felmerült, hogy a müncheniek szerződették a Schalke 23 esztendős kapusát, Alexander Nubelt. A világbajnok, 92-szeres német válogatott Neuer iránt a sajtó szerint a Chelsea érdeklődik. (MTI)

Argentína: A 2014-es világbajnokság döntője előtti napokról idézett fel egy történetet a Paris Saint-Germain szélsője, Ángel Di María, aki akkor még a Real Madridot erősítette. Az argentin válogatott éppen a Németország elleni döntőre készült, Di María azonban sérülést szenvedett a Belgium elleni elődöntőben, ezért a klubja jogi lépéseket tervezett tenni, amennyiben a szélsőt pályára küldik a fináléban.

"Nagyon rossz állapotban volt a lábam, de mindenképp játszani akartam a döntőben, akár azon az áron is, hogy többet nem lépek pályára, merthogy ez is kilátásba volt helyezve. Akkor már tudtam, hogy a Real Madrid el akar menni és James Rodriguezt a helyemre hozzák. Mikor megkaptam a levelet a klubomtól, ki se nyitottam, azonnal széttéptem, nem akartam elolvasni. Úgy voltam vele, majd én eldöntöm, vállalom-e a játékot, nekem ne mondja meg más" - idézi az AS Di Maríát.

Szlovákia: Felszámolhatják az egyik legjobb szlovák focicsapatot: 15 játékosnak fel is mondanak

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz