Jótékonykodtak a Vidi játékosai

Feltöltve: 2016, február 16 - 19:36 Frissítve: 2016, február 16 - 19:36

A Vidi labdarúgói ismét egy nemes cél mellé álltak, és ezúttal a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesületén segítettek, nem is akárhogy!

Magyarországon az 1970-es évektől foglalkoznak a vak- és gyengénlátó emberek segítésére vakvezető kutya képzéssel. A mai napig nagyon kevés adat van arról, hogy hány sikeresen kiképzett kutya kerül végül olyan személyhez, akiknek segítségre van szükségük a hétköznapi élethez. 2008-ban 20 ezer látássérült emberre csupán 120 segítő négylábú jutott. Sajnos, mivel összesen három ilyen szervezet működik hazánkban, évente 25-30 kutya kerül kiképzésre, ez azt jelenti, hogy akár 1-2 évig is elhúzódik a várakozási idő, amíg egy vak vagy gyengénlátó ember megkapja a segítséget. Mindez azért van, mert a kutyák kiképzése az akár egész életen át tartó szolgálatra nagyon hosszú és pénzigényes folyamat. A kutyák eszmei értéke természetesen felbecsülhetetlen, hiszen emberek életét változtatják és könnyítik meg.

A Dorko célja az, hogy minden vak ember mellé kerülhessen egy profin kiképzett segítő négylábú. Elindították a LOYALTY programot, ami egy hosszútávú folyamat, és több hazai sztár - köztük csapatunk két játékosa, Feczesin Róbert és Juhász Roland - is a nevét adta ahhoz, hogy népszerűsítse a kezdeményezést.

- A Dorko vezetőivel régóta jó kapcsolatot ápolok, így egy percig sem gondolkodtam azon, hogy igent mondjak a megtisztelő felkérésükre, hogy részt vegyek abban a kampányban, mely a LOYALTY programjukat népszerűsíti. Úgy gondolom, ez egy kiváló kezdeményezés, és valóban azokon próbál segíteni, akiknek erre mindennél nagyobb szükségük van. Nagyon sokféle képen lehet jótékonykodni, ez egy olyan módja az adakozásnak, amely nem nagy összegekről szól, mégis a "sok kicsi sokra megy" alapon jelentős támogatást tud nyújtani a vakok és gyengénlátók számára - árulta el a vidi.hu-nak Feczesin Róbert, aki az alábbi reklámfilmben szerepel.

- Mindig is fontos dolognak tartottam, hogy ahol csak tudok, ott segítsek a rászorulóknak. Feczesin Robin keresztül kerültem kapcsolatba a Dorkoval, és nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a szimpatikus kezdeményezésnek. Bízom benne, hogy az egyesület eléri a célját, és minél nagyobb összeggel tudja a vakvezető kutyák kiképzését támogatni - mondta Juhász Roland. (vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON

                                                                 

  • Szombat este a milánói San Siro-stadionban rendezik a Bajnokok Ligája 2015/2016-os szezonjának a fináléját, amely során a Zinedine Zidane vezette Real Madrid és a Diego Simeone által irányított Atlético Madrid csap össze egymással. Ne marad le semmiről, kövesd élőben a két madridi gárda összecsapásának az alakulását a csakfoci.hu-val!

    MA A TV-BEN: BL-döntő Kassaival