Kiakadt a polgármester: szerződésszegéssel vádolja a Loki első emberét

Feltöltve: 2016, február 11 - 18:29 Frissítve: 2016, február 12 - 10:01

Debrecen város polgármestere aggodalmának adott hangot a DVSC pénzügyi helyzetével kapcsolatban. Papp László arról beszélt, a klub még egy forintot sem látott abból a pénzből, amelyet Szima Gábor a cégei által üzemeltetett kaszinókba fektetett, ezzel pedig a klubvezető szerződést szegett, amely jogi következményeket is vonzhat maga után.

Aggódásának adott hangot a DVSC működésével, intézkedéseivel kapcsolatban Papp László polgármester, amikor csütörtökön sajtóreggelin látta vendégül a helyi média képviselőit. A város első embere kifejtette, hogy kötelessége aggódni, miután a város tulajdonos a DVSC-ben, tehát a városlakók pénzéről is szól a történet - írja a civishir.hu.

Felidézte, hogy 2011-ben Szima Gábor, a klub első embere mintegy félmilliárd forint osztalékot vett ki a DVSC-ből, míg a kisebbségi tulajdonos, Debrecen részesedése 200 millió forint volt. Ezt azonban a többségi tulasjdonossal szemben nem "élte fel" az önkormányzat – emelte ki a polgármester -, hanem a debreceni labdarúgásba forgatta vissza, mégpedig úgy, hogy hozzátett még 100 millió forintot, és a pallagi akadémia megépítésére áldozta.

A városnak a DVSC iránti elkötelezettsége, azt hiszem, vitathatatlan" - tette hozzá a polgármester.

A városvezető monológjában arra is kitért, hogy szerinte Szima Gábor nem tartja magát a vele kötött megállapodáshoz. A nagy port kavart tavaly nyári vita ugyanis azzal az egyezséggel zárult, hogy bár a DVSC részesedése 25 százalékra csökkent a Szima Gábor cégei által üzemeltetett kaszinókban, az eredeti megállapodásnak megfelelően továbbra is 40 százalék illeti meg a nyereségből. Ehhez képest a DVSC még nem kapott semmit a kaszinók után.

"Ez szerződésszegés, aminek akár jogi következményei is lehetnének" – jegyezte meg Papp László, hozzátéve, hogy reményei szerint erre nem kerül sor, a DVSC többségi tulajdonosa tartja magát a megbeszéltekhez.

"Kiültünk tavaly a sajtó nyilvánossága elé, elmondtuk, mi a megállapodás lényege. Ehhez képest nem történt semmi. Ez a helyzet számomra és az önkormányzat számára elfogadhatatlan. A többségi tulajdonos és az önkormányzat közötti feszültség alapja kizárólag ez. Nincs személyes problémám Szima Gáborral" – jelentette ki kategorikusan a debreceni polgármester.

Papp László végül elmondta, hogy a város nevében egy teljes más személyi összetételű cégvezetést akar látni a klubot működtető részvénytársaság élén.

Mint ismeretes, a DVSC február elején tartott szurkolói ankétot, amelyen Szima Gábor elmondta, hogy reményei szerint a jövőben több száz millió forintbevétele származik a DVSC-nek a kaszinók bevételei után, egyelőre azonban a kaszinók bevétele a bekerülési költségeket fedezik. (Fotó: civishir.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON