Magatartási kódex az NB I-es játékosoknak - új munkakörben a Fradi korábbi középpályása

Feltöltve: 2016, február 11 - 17:49 Frissítve: 2016, február 11 - 18:07

Maróti Béla nem is olyan régen még a Ferencváros alapembere volt, majd Pápán számított meghatározó játékosnak. A korábbi védekező középpályás tavaly végleg felhagyott a labdarúgással. A sportvezetői ambíciókat dédelgető 36 éves szakember ma már a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) csapatkoordinátora.

Maróti első nagyobb volumenű munkája a HLSZ-en belül január végén volt. Törökországban az NB I-es és NB II-es játékosoknak tartott előadásokat az őket érintő kérdésekben, többek között kidolgoztak egy magatartási kódexet a labdarúgók számára.

- Mivel egy időben 10-11 csapat is Belekben edzőtáborozott, ezért úgy döntöttünk, hogy a szokásos csapatlátogatásainkat Törökországban tartjuk meg - kezdte Maróti Béla. - Dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára, és én, mint csapatkoordinátor utaztunk. Kint ellátogattunk a Békéscsabához, a Haladáshoz, a Pakshoz, az MTK-hoz, valamint a Szegedhez, a Sopronhoz és a Nyíregyházához is. Több témát is érintettünk, ilyen volt a HLSZ bemutatásán kívül, érdekvédelmi szervezetünk munkája, de tájékoztatást adtunk kampányainkról is. Legújabb programjainkról szintén informálódhattak a labdarúgók, mint az Online Academy és az EasyGo to USA, melyek a tanulásra, önképzésre ösztönöznek. Kidolgoztunk egy magatartási kódexet is a hivatásos labdarúgók számára, ami összegyűjti az alapvető viselkedési normákat, a pályán és pályán kívül, valamint irányt mutat a sportolóhoz méltó magatartáshoz. Olyan fontos dolgok voltak még napirenden, mint a jövőben bevezetésre kerülő standard munkaszerződés, a dopping veszélyei, valamint a HLSZ által szervezett csapatkapitány képzés. Előadásaink a jelenlévők aktuális kérdéseivel, problémáik megbeszélésével zárultak, valamint találkoztunk a sportvezetőkkel is, például Deutsch Tamással, az MTK elnökével vitattunk meg több, a labdarúgásunkat érintő kérdést. A csapatok nagyon nyitottak voltak, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. A vezetők egységesen egyetértettek abban, hogy a játékosok hasznára válik, ha tisztában vannak az őket érintő problémákkal, kérdésekkel és ezek megoldásaival.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON