Adóvégrehajtás alatt a Loki - a DVSC szerint lejáratás zajlik

Feltöltve: 2016, február 8 - 21:23 Frissítve: 2016, február 8 - 21:23

Felkerült a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára a DVSC - írta a dehir.hu. A Loki a klub honlapján reagált.

Végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt. – szúrta ki a Dehir.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában. Az adatbázis hétfőn a vasárnapi, február 7-ei állapotot mutatja. A DVSC Zrt. cégkivonatában egyelőre nincs nyoma semmilyen végrehajtási eljárásnak, ugyanakkor mindez azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.

A lap felidézte, hogy a DVSC múlt szerdai szurkolói ankétján szóba került a Futballszervező Zrt. adótartozása is.

Szima Gábor klubelnök az ezt firtató kérdésre azt mondta, hogy valamikor 2009-ben vagy 2010-ben a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-szereplések után járó pénzekből a DVSC eredménytartalékot képzett. Az eredménytartalék egy részét elköltötték, a másik részét azonban nem, emiatt azt kamatokkal és büntetőkamatokkal le kellett adózni. Ebből jött össze a DVSC-nek közel százmillió forint adótartozása.

Az elnök ezután azt mondta, hogy a DVSC ezt visszafizette, majd helyesbített, hogy van még vissza belőle tízmillió forint, ami nincs kifizetve. Ezt részletekben teljesíthetik a NAV felé, kétszer 5 millió forint van még hátra. A következő mondatban viszont már úgy fogalmazott: „kifizettük, tehát nincs tartozása a DVSC-nek a NAV felé.”

A klub a hivatalos honlapján közleményben reagált a hírre:
A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát a DVSC ellen. Rituper Tamás - akinek gondolatai vélhetően folyamatosan akörül járnak, hogy mivel tudná ismét a közvéleményt a klub ellen hangolni - ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában „szúrta ki” (a keresőbe beírva a DVSC nevet), hogy a klub rajta van a NAV listáján, és erről úgy gondolta, szenzációként tálalva részletesen be kell számolni a helyi hírportálon.

A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.

Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére.

Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik, így a Dehir.hu internetes híroldalon megjelent cikket a DVSC csak hangulatkeltésnek és a klub lejáratására irányuló törekvésnek tekinti, nem először a hírportál részéről.

Sajnálatos, hogy egy adónemben fennálló 33.000 Ft-os – egyébként más adónemmel kompenzálható – tartozás miatt olyan színben tüntette fel a híroldal a DVSC-t, mintha jelentős adótartozása állna fenn, azaz pénzügyi helyzete nem lenne stabil.

A Dehir.hu hírportál ezen eljárását egyebekben nem kívánja kommentálni a DVSC Zrt.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON