Szima elmondta, mennyi pénze van a Lokinak - ezért nem hozták nyilvánosságra Holman árát

Feltöltve: 2016, január 31 - 10:53 Frissítve: 2016, január 31 - 13:38

Szima Gábor, a DVSC elnöke hangsúlyozza: ha jelentkezik tehetős vállalkozó, átadja a Debrecen irányítását. Sok szurkoló aggódik a Loki jövője miatt, ami elsősorban annak tudható be, hogy különböző pletykák keringenek a klub anyagi helyzetével kapcsolatban. Tartozásokról, visszaminősítésekről és a klub eladásáról lehet hallani. Ezekről is beszélt a DVSC-TEVA első embere.

Szima Gábor, a DVSC-t érintő fontos kérdésekről beszélt a dvsc.hu-nak.

- A két új kaszinó megnyitása mellett az egyéb vállalkozásaimmal is sokat kellett foglalkoznom, hiszen a gazdasági válság, a szerencsejáték törvény módosítása és egyéb más események igen rosszul érintették cégeimet, ezért az elmúlt másfél évben a teljes energiámat ezekre a vállalkozásokra fordítottam. A futball emiatt valóban háttérbe szorult, most már nyugodtan mondhatom, hogy ezt az időszakot magam mögött tudhatom. Sikerült a cégeim gazdasági helyzetét stabilizálni, ma már ugyanolyan elszántan vetem bele magam a DVSC irányításába, mint a kezdetekkor és az azt követő bő egy évtizedben. Azt viszont el kell mondanom, ha egy klub elnökét bizonyos erők folyamatosan gyengíteni próbálják, az kihat a csapat mentális állapotára és ezáltal az eredményekre is, sőt a szurkolók csapathoz való viszonyát is rossz irányba fordíthatja. Ha a vezetőt támadják, akkor nem magának a személynek ártanak a legtöbbet, hanem a klubnak.

A vezető szerint most már stabil a klub anyagi helyzete.

- Az elmúlt tizennégy esztendőben a DVSC gazdaságilag a legstabilabb magyar klub volt, pontosan azért, mert mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Volt időszak, amikor a legmagasabb költségvetésű klubok közé tartoztunk, ma már ez nem így van. A DVSC költségvetése 1 milliárd 260 millió forint. A költségvetéseket az MLSZ havi szinten szigorúan ellenőrzi, amennyiben bármelyik klub nem tartaná be, annak súlyos következményei lennének. Biztosan mindenki emlékszik rá, a nyár folyamán nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi licencet is az elsők között kaptuk meg, ami azt mutatja - a terjengő pletykák ellenére -, hogy gazdaságilag is minden rendben van a klubnál. A DVSC bankszámláján jelenleg közel 800 millió forint van úgy, hogy a Holman Dávid játékjogáért járó nem csekély összeget már átutaltuk a Ferencvárosnak. Ha valaki aggódik a Loki anyagi biztonsága miatt, nyugodtan mondhatom, nincs rá oka. A játékosok mindig megkapták időben a fizetésüket, az előfordult, hogy a prémiumokkal késtünk egy-két hetet. Az elmúlt évtizedben több klub is eltűnt a magyar labdarúgás térképéről, vagy lecsúszott alacsonyabb osztályba. Mindig vigyáztunk arra, hogy a DVSC-vel ez ne fordulhasson elő.

Szima szerint, ha jelentkezik komoly befektető, átengedi az irányítást.

- A tizennégy év alatt beszéltek már ukrán, orosz, arab és magyar milliárdos vállalkozóról, aki átvenné a DVSC működtetését, de nem történt egyetlen megkeresés sem ebben az ügyben. Ahogy már többször elmondtam, ha jelentkezik olyan tehetős vállalkozó, aki ennek a klubnak a költségvetését jelentősen növelni tudja, és érez magában elég erőt ahhoz, hogy jobb eredményeket érjen el, annak természetesen átengedem az irányítást, hiszen ez a DVSC érdekeit szolgálná. Aki személyesen ismer, tudja, nálam jobban senki nem szurkol a Loki sikereiért.

Az elnök elmondta azt is, miért nem hozták nyilvánosságra Holman Dávid árát.

- Amennyiben játékjogot vásároltunk vagy eladtunk, a DVSC minden esetben nyilvánosságra hozta az eladási- vagy a vételárat, ha a szerződő fél ehhez hozzájárult. Balogh Norbert esetében a Palermo engedélyezte, hogy megjelentessük a honlapunkon az összeget. Holman Dávid játékjogának megvásárlása után ezt nem tehettük meg, mert a Ferencváros nem járult hozzá. (fotó: dvsc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON

                                                                 

  • Nagy meglepetésre 3-1-re kikapott Augsburgban a kísérletezősebb összeállításban játszó és a jövő héten a magyar nemzeti csapattal találkozó német válogatott Szlovákiától, a két gárda Eb-fekészülési mérkőzésén. Bár Mario Gomez büntetőjével már a 13. percben vezetett a Nationalelf, északi szomszédunk három gólt szerzett zsinórban és megnyerte a mérkőzést. A Ferencváros támadója, Stanisláv Sesták a 68. percben, csereként játszott a találkozón. A spanyolok a svájci St. Gallenben verték ugyancsak 3-1-re a bosnyákokat, sőt, a szintén Eb-résztvevő albánok is 3-1-re győztek a 2022-es vb-házigazda Katar ellen.

    MA A TV-BEN: NB II, pályán a német és az olasz válogatott